Obavijesti

Sport

Komentari 1

Loreni još nije ni 13 godina. Sad je kadetska prvakinja Europe

Loreni još nije ni 13 godina. Sad je kadetska prvakinja Europe

Horvat je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom sudaca sa 4-1

Hrvatska reprezentativka Lorena Horvat osvojila je naslov europske boksačke prvakinje u teškoj kategoriji do 70 kilograma na EP u turskom Erzurumu. Horvat je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom sudaca sa 4-1.

Naša prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici sa 5-0. Horvat je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša predstavnica dobila je zasluženo drugu rundu sa 4-1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi.

Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki.

Trijumf je tim veći što je Horvat, učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, bila najmlađa među sudionicima, još nije napunila ni 13 godina.