Obavijesti

Sport

Komentari 10

Loša predstava Zagreba bez Balića, poraženi u Švedskoj

Loša predstava Zagreba bez Balića, poraženi u Švedskoj
1

Rukometaši švedskog Sävehofa pobijedili su pred svojim navijačima hrvatskog prvaka CO Zagreba rezultatom 28-25 (12-10) u ogledu 8. kola A skupine Lige prvaka

VIDEO

Vrlo lošu predstavu prikazali su igrači Ivice Obrvana u Švedskoj. Nisu imali niti jedno vodstvo na utakmici, prvi gol zabili su tek u devetoj minuti, i to iz sedmerca, a prvi gol iz igre (Gojun za smanjenje na 5-3) tek nakon 15 i pol minuta igre.

Sävehof je svoj prvi pogodak postigao na isteku 5. minute. Šveđani su poveli s 5-1, ali se Zagreb dva puta približio na gol zaostatka. No, Sävehof se opet odlijepio, serijom 4-0 poveo je s 10-5. Kapetan Zagreba Zlatko Horvat svojim je golovima u  završnici osigurao da se u svlačionicu na odmor ode s ipak ''pristojnim zaostatkom'', bilo je 12-10 za domaćina.

U nastavku je Zagreb stigao i do izjednačenja, prvi puta 14-14 u 35. minuti. No, nakon posljednjeg izjednačenja 16-16, Sävehof je još jednom napravio veliku razliku, poveo je u dva navrata čak i s osam golova razlike. Nakon vodstva domaćina 28-20, hrvatska momčad je s pet uzastopnih golova ublažila poraz, završilo je 28-25.

Zlatko Horvat bio je najbolji u Zagrebu sa 7 golova. Šest ih je zabio u prvom poluvremenu. Golman Marin Šego imao je 15 obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napomenimo da je Zagreb igrao bez Ivana Balića. Kod domaćina je briljirao Fredrik Larsson s 13 golova.

Barcelona samo gazi

U drugoj utakmici skupine, Barcelona je u Chamberyju deklasirala istoimenog domaćina s 30-19 (15-10). Domaćini su se držali do 6-6, ali na odmoru je već bilo pet razlike za Barcelonu. U nastavku je Chambery uspio u jednom trenutku malo spustili prednost Barcelone, koja je na kraju slavila vrlo uvjerljivo za osmu uzastopnu pobjedu.

Hrvatski reprezentativac Damir Bičanić zabio je za Chambery 3 gola, dok su Barcelonu predvodili Nagy sa 7 i Rocas sa 6 golova.

Barcelona je vodeća s maksimalnih 16 bodova. CO Zagreb na drugom mjestu ima četiri boda manje, a Sävehof je treći s 8 bodova. Schaffhausen i Chambery imaju po 6 bodova, a Bosna na začelju niti jedan.

Sjajan Ninčević

U B skupini, Füchse je u Berlinu pred 7.000 navijača pobijedio Čehovske Medvede 31-28, iako je na poluvremenu zaostajao 19-17. Naš reprezentativac Ivan Ninčević bio je sa 7 golova drugi strijelac utakmice. Efikasniji od njega bio je samo njegov suigrač Richwien s 8 golova.

Füchse je ostvario važnu pobjedu za skok na treće mjesto s 9 bodova. Ispred njega su Atletico s 14 i Veszprem s 10 bodova, a iza Kielce s 8, Čehovski Medvedi sa 7 bodova i otpisani Silkeborg bez bodova.

HSV na vrhu skupine

HSV je gostujućom pobjedom kod Sankt Peterburga 36-25, odnosno s maksimalnim učinkom od 16 bodova, i matematički osigurao status pobjednika C skupine dvije runde prije kraja. Hrvatski reprezentativci Blaženko Lacković i Igor Vori postigli su po četiri pogotka za hamburšku momčad, dok se Domagoj Duvnjak nije upisao u strijelce.

Kiel predvodi skupinu D

U D skupini, Ademar Leon našeg Venija Loserta je kao domaćin pobijedio Montpellier 29-28, pa sada na trećem mjestu ima 11 bodova, tri boda više od francuskog kluba koji je četvrti. Vodeći je Kiel s 13 bodova.

Rukometna Liga prvaka, 8. kolo:

A skupina:

Sävehof – CO Zagreb 28-25

Chambery – Barcelona 19-30

Redoslijed: 1. Barcelona 16, 2. CO Zagreb 12, 3. Sävehof 8, 4. Kadetten Schaffhausen 6, 5. Chambery 6, 6. Bosna 0

B skupina:

Füchse – Čehovski Medvjedi 31-28

Redoslijed: 1. Atletico 14, 2. Veszprem 10, 3. Füchse 9, 4. Kielce 8, 5. Čehovski Medvjedi 7, 6. Silkeborg 0

C skupina:

Sankt Peterburg – HSV 25-36

Redoslijed: 1. HSV 16, 2. Metalurg 10, 3. Cimos Koper 10, 4. Wisla 7, 5. Sankt Peterburg 3, 6. Constanta 2

D skupina:

Ademar Leon – Montpellier 29-28

Redoslijed: 1. Kiel 13, 2. Kobenhavn 12, 3. Ademar Leon 11, 4. Montpellier 8, 5. Pick Szeged 4, 6. Partizan 0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...