Obavijesti

Sport

Komentari 20

Lovren: Progoni nas poraz u Tbilisiju, sad ćemo to ispraviti

Lovren: Progoni nas poraz u Tbilisiju, sad ćemo to ispraviti
1

Nećemo ih podcijeniti kao što smo to napravili u Gruziji. No u nogometu više nema lakih protivnika. Ova tri boda su jako važna, kaže Dejan Lovren uoči Gruzije u petak

VIDEO

Dejan Lovren među zadnjima se priključio pripremama reprezentacije. U zadnje vrijeme nije igrao zbog crvenog kartona, no zato je imao vremena za odmor i pripremu za Gruziju. Zadovoljan je svojim igrama, premda iz francuskog tiska stižu oprečne ocjene. 

- Zadovoljan sam, premda generalno nismo blistali. Osvojili smo treće mjesto i plasirali su u kvalifikacije za Ligu prvaka. Što se tiče napisa u francuskom tisku, nisam zaslužio takav odnos. Svašta se piše i ja vas pozivam da dođete i vidite uživo kako igram. U Francuskoj je tako, veći na stranaca ima takav tretman. Ja sam nedavno dobio tri utakmice kazne zato jer sam se sucu obratio na hrvatskom - rekao je.

Na konstataciju kako mu sigurno nije zaželio ugodno popodne i pozvao ga na ljetovanje na Jadran, Lovren se slatko nasmijao. 

- Nisam, ali žao mi je što se vrlo često u Hrvatskoj prepisuje ono što pišu Francuzi, pa se još i malo doda nešto...

Na pitanje očekuje li da će igrati protiv  Gruzije, diplomatski je odgovorio: 

- Očekujem samo pobjedu, nije bitno tko će igrati. U ovoj je utakmici jedino važno pobijediti i uzeti tri boda. Progoni nas poraz u Tbilisiju i moramo to ispraviti.

Stoper Lyona upozorio je da se Gruzija nikako ne smije podcijeniti. 

- Dobro je rekao Runje da smo mi prvaci svijeta u podcjenjivanju. Ali to si sigurno više nećemo priuštiti. Moramo biti psihički spremni, protivnik nije nimalo naivan, uostalom, više nikoga ne možeš lako pobijediti. 

Otpadanjem iz kombinacija Nike Kranjčara i Ivana Rakitića Slaven Bilić suočio se s problem kontrole lopte na sredini terena i zadnjeg pasa. Tu će ulogu morati preuzeti Vukojević i Dujmović.

- Nas dvojica nismo ni do sada doprinosili kreaciji, više smo bili orijentirani na zaustavljanje protivnika. Ali nema nam druge, morat ćemo svi pomoći Luki da se posao odradi kako treba – kaže Dujmović, koji vjeruje kako je prva utakmica u Gruziji bila samo loš dan.

- Nismo izgledali loše do kaznenog prostora, ali bilo je malo pravih lopti za napadače. Nadam se da će se to u Splitu promijeniti. 

Eduardo: Najteže je igrati takve utakmice protiv 'bunkeraša'

Slaven Bilić složio je napadačku formaciju u kojoj bi iza centarfiora Jelavića trebao igrati Eduardo, a na bokovima Manđukić i Perićić. Tako posložena napadačka četvorka morala bi osigurati dovoljno prigoda i pokoji gol. 

- Lakše je igrati kad imaš više prostora, a u ovoj formaciji smo svi jaki. I u duelu, i u skoku.... Sigurno da će Gruzija morati obratiti pozornost na svakoga pojedinačno, a na nama je da pokušamo iskoristiti prostor koji nam se otvori – kaže Eduardo, koji ne strahuje od iznenađenja.

- Mi smo takvi, nama da dođe i Francuska mi bi ih željeli pobijediti. I navijači i mediji..., svi su već upisali pobjedu, čeka se samo da mi istrčimo na teren. A to su za nas najgore utakmice. Nije tajna da će se Gruzija u Poljudu braniti.

- Pokušat ćemo na sve načine loptu ugurati u mrežu, kroz prekide, iz neke akcije.... ali bit će nam teško u petak. Znam da će i navijači biti nestrpljivi, da će htjeti da mi do poluvremena vodimo 2:0, ali najvažnije je da mi pobijedimo, makar i autogolom. 

Bilić: Silovito ćemo ih napasti

Danijel Pranjić je jutros napravio probni trening, da se vidi može li njegova noga podnijeti napor. 

- Za sada je sve u redu, no ukoliko i ne bude mogao, imamo varijantu B, varijantu C.... a dobro je što su i one jednako dobre – rekao je izbornik Slaven Bilić i naglasio kako neće riskirati.

- Igrat će samo 100 posto zdravi i spremni. 

Još uvijek se ne zna hoće li ili ne vratiti Vukušića da pomogne mladoj vrsti. 

- I on i Tomečak su sjajni momci, obojica su naša budućnost. Ako sve prođe u redu i ne bude ozljeda, Vukušića ćemo vratiti da pomogne mladoj vrsti. Vrsaljko ostaje, on nam treba - rekao je.

Izbornik naglašava kako će od presudne važnosti biti kontrola posjeda lopte. 

Gruzija je davno prešla prag ozbiljnih momčadi, kompaktni su i čvrsti, imati će svoje prilike.

- Mi moramo iskontrolirati sve "ničije lopte", što prije ih uzeti u svoj posjed i  nastaviti igrati. Pokušat ćemo igrati silovito, rastrčano i kompaktno, želimo preseliti igru na njihovu polovinu terena - dodao je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti