Obavijesti

Sport

Komentari 189

'Lovren treba shvatiti da mora biti dio momčadi i ne iskakati'

'Lovren treba shvatiti da mora biti dio momčadi i ne iskakati'
1

Važno je da napravimo zajedništvo, atmosferu koja je poticajna, i da nemamo nezadovoljne sudionike u toj momčadi. (Lovren) mora shvatiti da mora biti dio momčadi, da ne može iskakati, rekao je Čačić

VIDEO

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u ponedjeljak je održao press konferenciju na kojoj je objavio popis 27 igrača, koji su pozvani za pripremne utakmice s Moldavijom i San Marinom. Najveća iznenađenja su golman Dinama na posudbi u Lokomotivi Dominik Livaković, Dinamov krilni napadač Marko Rog, Dinamov prednji vezni Ante Ćorić i mladi stoper Red Bull Salzburga Duje Ćaleta-Car.

- Ima 20 godina i po svemu zaslužuje da je tu s nama - rekao je Čačić o Ćaleti-Caru.

Alen Halilović standardan je član prve postave Sporting Gijona, s kojim je izborio ostanak u Primeri. Čačić je rekao riječ, dvije i o veznjaku Barcelone na posudbi.

- Halilović spada u kategoriju igrača od kojeg hrvatski nogomet puno očekuje. Radi se o talentiranom igraču koji je skrenuo pozornost na sebe. Završio je u Barceloni, u ekipi koja se bori za opstanak imao je zavidnu minutažu i kao takav zavrjeđuje nalaziti se na popisu.

Eduardo da Silva ipak neće biti na popisu.

- Bio sam s Eduardom u Ukrajini, jasno mi je rekao da se oprostio od reprezentacije i da ne razmišlja o njoj. Pratio sam njegove igre, kao i nastupe drugih igrača, stvarno iza sebe ima dobru sezonu. Radi se o igraču koji je puno dao reprezentaciji, bio sam mu i trener pa dobro znam njegove kvailtete. Eduardo igra i zabija, ali njegov povratak nije bio opcija. Ajmo rađe pričati o igračima koji se nalaze na spisku.

Zbog ozljeda i klupskih obaveza, Hrvatska na raspologanju neće imati sve igrače.

- Nećemo imati sve igrače, pogotovo ne za prvu utakmcu. Ove utakmice su dio priprema za ono što nas očekuje na otvaranju prvenstva protiv Turske. Sigurno je da će svaka utakmica imati određene zahtjeve. Vidjet ćemo kako ćemo odreagirati u tim utakmicama. One nam daju orijentire na koji način se možemo iskorigirati.

Tri reprezentativca igraju finale kupa za svoje klubove - Rakitić, Srna i Mandžukić. Kovačić i Modrić igraju finale Lige prvaka.

- Trojica koja igraju finale kupova priključit će se 29. svibnja, poslije Koprivnice. Modrić i Kovačić trebaju se priključiti 2. lipnja.

Čačić se zatim dotakao i deficitarne pozicije lijevog beka te njegova izbora Ivana Strinića.

- Već sam rekao da igrači koji nisu pozvani nisu otpisani. Na toj poziciji (lijevi bek) smo ostali limitirani, pogotovo ozljedom Pivarića. Zatim se dogodilo da smo ostali bez Lovrena i morao sam razmišljati o igraču na lijevoj strani. Tamo je pomaknut Vida, a on je centralni branič s Ćorlukom. Strinić igra u viceprvaku talijanske lige. Doduše, nije previše igrao. Ono što je igrao odigrao je dobro. U razgovoru s njim sam vidio da je spreman, da je u dobrom trenažnom procesu, da ima dobre podražaje.

Za kraj, izbornik je govorio o atmosferi i o "odbjeglom sinu" Dejanu Lovrenu.

- Važno je da napravimo zajedništvo, atmosferu koja je poticajna, i da nemamo nezadovoljne sudionike u toj momčadi. (Lovren) mora shvatiti da mora biti dio momčadi, da ne može iskakati... Onda će, vjerojatno, naći načina da se približi reprezentaciji.

Reprezentacija se okuplja u petak 20. lipnja, prvu utakmicu igra protiv Moldavije 27. svibnja, a zatim i sa San Marinom 4. lipnja na Rujevici. Europsko prvenstvo otvaramo protiv Turske na Parku prinčeva 12. lipnja.

Učinak u cijeloj sezoni svakog od 27 nogometaša koje je Čačić pozvaou pogledajte na portalu Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna