Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Lovren: Trebao nam je izbornik 'pozitivac' koji ima vjere u nas

Provokacije? Ne zamaramo se, samo moramo igrati svoju igru. Znamo da su defanzivno jako dobri, ali imamo mi kvalitetna napadačka oružja, kaže Ivan Perišić

NK Rudes - NK Osijek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24 komentara

Hrvastki reperzentativci u jutarnjim su satima počeli stizati u zagrebački hotel AS. Među prvima su stigli Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Marko Rog i Mario Pašalić koji nisu bili raspoloženi za davanje izjava, no pred okupljenje novinare stali su Dejan Lovren i Ivan Perišić.

- Najbitnije je da u dvije utakmice budemo bolji, da odemo na Svjetsko prvenstvo. Igrao sam već protiv Grčke, mislim da je to bilo 2011. godine i tamo smo izgubili. Sada smo svi puno iskusniji, nešto smo i naučili na tim pogreškama. Imamo strašno talentiranu generaciju, to trebamo preseliti i na teren, a čvrsto sam uvjeren da ćemo se plasirati u Rusiju" rekao je Dejan Lovren, pa nastavio:

- Moje stanje? A ono, recimo da je bilo i boljih dana. Jednostavno, ne mogu mijenjati prošlost, niti ono što se sve događalo u prethodnom razdoblju. Samo bih volio da se konačno taj crni oblak odmakne od mene, pa da stvari krenu na bolje. Nije mi lako, možda je svima to zanimljivo, ali valjda će to uskoro biti bolje.

NK Rudes - NK Osijek | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Stigle su utakmice 'biti ili ne biti'.

- Tako je bilo i u Ukrajini, pa smo pokazali da možemo biti pravi i kada je najteže. Sve je na nama, a izbornik odlučuje o sastavu. No, osjećam da smo jaki, osjećam da možemo puno.

Vas je i u Zagrebu dočekala kiša, pravo englesko vrijeme.

- Ha, ha, evo sada vidite kako je meni svaki dan u Liverpoolu.

Koliko se promjenom izbornika promijenila atmosfera u reprezentaciji?

- Ne znam kako to vama izgleda izvana, ne pratim previše hrvatske medije. Ali, došao je čovjek koji od prvog trenutka vjeruje u nas, Dalić nam je dao pravi poguranac. Objasnio nam neke stvari koje smo zaboravili. Riječ je o pozitivnom čovjeku, a to je ono što nam u ovom trenutku treba. Molio bih i vas da budete pozitivniji, evo ja valjda samo u hrvatskoj reprezentaciji mogu pronaći nekakvu pozitivu. Mi smo sami igrači, ne odlučujemo o stvarima koje se događaju iza pozadine, ali trebamo vašu pomoć. Nije sve baš tako negativno.

Dejan Lovren je zaključio.

- Došli smo do ovoga, sada moramo osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu. Ali, to nije lako. Evo, pogledajte Nizozemsku, imaju strašne igrače na svim pozicijama, a neće ih biti već na drugom velikom natjecanju. Mi imamo igrače Real Madrida, Barcelone, Intera, ali opet nije jednostavno. No, svi vjerujemo u Svjetsko prvenstvo, samo budite uz nas - poručio je Lovren.

NK Rudes - NK Osijek | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ivan Perišić je bio puno kraći.

- Znamo što želimo, svi priželjkujemo pobjedu u prvoj utakmici koja bi nam olakšala uzvrat u Grčkoj. Njihova je jača strana defanziva, ali i mi imamo jaka oružja prema naprijed. I vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska. U Kijevu smo bili pravi, tako treba i nastaviti. Imamo tri dana, trebamo se skupiti i pametno sve analizirati, pa odraditi kvalitetnu utakmicu - rekao je Perišić, pa dodao:

- Novi izbornik je donio neke nove odluke i osvježio momčad. U Ukrajini je to izgledalo dobro, ali nije bilo lagano. Mi smo spremni, puno nas je još jučer igralo prvenstvene dvoboje, ali za Grčku ćemo biti spremni.

Naši partneri pišu
Message