Obavijesti

Sport

Komentari 15

Lovrić: Nimelyju ću zavrnuti uši; Tramezzani: Čeka nas težak povratak kući, žao mi je igrača

Lovrić: Nimelyju ću zavrnuti uši; Tramezzani: Čeka nas težak povratak kući, žao mi je igrača

Dobro smo zatvarali njihove bekove Todorovića i Čolinu, to je bio ključ. Izdominirali smo ih kontrama, rezultat je s obzirom na sve - realan, kazali su trener Gorice Siniša Oreščanin i Goran Rosanda

VIDEO

Gorica je u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa razbila Hajduk 3-0 i ušla u polufinale. Atmosfera nakon utakmice bila je sjajna, barem u redovima Turopoljaca. 

Čak je i uvijek odmjereni trener Gorice Siniša Oreščanin razvukao smiješak. Sigurno mu je bilo drago pobijediti protiv bivšeg kluba. Svi se još sjećaju da je s Hajdukom na Poljudu izgubio od malteške Gzire i ispao iz Europe.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje nogometaša Gorice

- Odradili smo jako dobru pripremu za utakmicu, dečki su reagirali na fantastičan način. Sve se vidjelo na terenu, lopta nas je zato i nagradila, zabili smo tri jako lijepa gola - počeo je trener Gorice Oreščanin, a njegov pomoćnik Goran Rosanda dodao je:

- Faza obrane je ono što je bilo danas značajno bolje, nego u onoj prvenstvenoj utakmici prošlog vikenda. Dobro smo zatvarali njihove bekove Todorovića i Čolinu, to je bio ključ. Izdominirali smo ih kontrama, rezultat je s obzirom na sve - realan.

- Već par godina momčad izbacuje Kristijana Lovrića, ali danas je igrao jako dobro u fazi obrane. To nije radio u prošloj utakmici s Hajdukom i s njim smo imali sastanak, ukazali mu na te probleme i danas je bio sjajan i u obrani. Zamjene? Nitko sretniji od mene što imam takav roster, kad uđu Nimely, Moro... - rekao je Oreščanin, a Rosanda prisnažio:

- Imamo široku klupu, ali je struktura igre jasna. Samo mijenjamo figuru za figuru i to je naša snaga. Još nismo toliko konzistentni, ali ćemo postati. Možemo mi još puno bolje, idemo vidjeti gdje ćemo biti za dva i pol mjeseca, tu smo tek dva i pol mjeseca...

Oreščanin je najavio za vikend prvenstvenu utakmicu s Dinamom.

- Veselimo se toj utakmici u nedjelju, bit će nam fora - zaključio je simpatični Six.

'Zavrnut ću uši Nimelyju'

Lovrić je zabio "samo" dva gola, trećeg mu je "ukrao" Nimely.

- Zavrnut ću mu uši sutra, ha-ha - rekao je dobro raspoloženi Lovrić pa nešto ozbiljnije dodao:

- Sretan sam što je i Nimely zabio, novi je, trebalo mu je to za samopouzdanje, baš je kvalitetan igrač i dečko. Odigrali smo mušku utakmicu, odradili sve što smo zamislili. Siguran sam da ovo nije Goričin limit. Baš je bilo teško, rezultat je bio varljiv, Hajduk je bolja momčad, nego što je bio, ali još se moraju uigrati. Otupili smo njihove oštrice i zasluženo pobijedili.

Riječ je potom dobio Liberijac Nimely.

- Mogao sam mu dodati kod našeg trećeg gola, zar ne? Ali eto, puknuo sam i zabio, ha-ha - rekao je Nimely kroz smijeh pa dodao:

- Dobar je Hajduk, znam da su dobri jer sam igrao i protiv njih u prvenstvu, ali i mi smo dobri. Lovrić je čudesan, svi dečki su čudesni, baš imamo sjajnu atmosferu.

Najavio je Nimely i utakmicu s Dinamom u prvenstvu.

- Dinamo je ogroman klub, motivirani smo, jedva čekamo igrati protiv njih i dokazati se navijačima, obiteljima, prijateljima...

Trener Hajduka Paolo Tramezzani bio je razočaran ishodom utakmice.

- Žao mi je mojih igrača. Odigrali smo jednu od boljih utakmica otkako sam ja došao u Hajduk. Moji igrači su dali sve, dobro su se pripremali za ovu utakmicu. Ja ću analizirati neke druge stvari u svom poslu kad se vratim u Split. Znam što su radili protekla dva mjeseca i zato mi je baš žao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka