Obavijesti

Sport

Komentari 4

Divovi bez "para": Lovu od sponzora traže čak i na sudu

Divovi bez "para": Lovu od sponzora traže čak i na sudu
4

Najveći hrvatski klubovi u 2010. su bitno siromašniji. Cibona grca u dugovima, a velikog sponzora nema već šest godina, Medveščak se krpa s manjim sponzorima

VIDEO

Dinamo je ostao bez osam milijuna kuna od sponzorstava, rekao je nedavno Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić te krenuo sudskim putem utjerivati dugovanja tvrtki koje klubu ne isplaćuju rate ugovora.

Na popisu sponzora NK Dinama više nema Zagrebačkog holdinga i Turističke zajednice Zagreba, a Ina, Croatia osiguranje i HEP navodno su smanjili izdašne donacije klubu iz Maksimirske 128. 

Samo je Zagrebački holding sredinom ove godine Dinamu dugovao 7,5 milijuna kuna, a Mamić je ustvrdio kako su ukupna dugovanja sponzora oko 40 milijuna kuna. Neka su, poput HEP-ovih, “modri” pokušali naplatiti ovrhom.

Početkom sezone Hajduk je ostao bez sedam milijuna kuna, koliko su na godinu dobivali od Ine, a novoga generalnog sponzora još nisu pronašli. “Bijeli” su zbog manjka sponzorastoga gotovo prepolovili proračun - u 2009. bio je oko 80 milijuna kuna, a za 2010. iznosi oko 50 milijuna. Propali su pregovori i s Gazpromom, a trgovački lanac NTL, čiji je većinski vlasnik splitski gradonačelnik Željko Kerum, sponzorirao ih je tek nekoliko utakmica. No tijekom jesenskog dijela prvenstva na većini utakmica Hajdukov dres bio je - prazan...

Primjer uspješnoga gospodarenja rukometni je klub Croatia osiguranje Zagreb. Ima 28 manjih sponzora, generalni sponzor je Ina, a sponzor imena Croatia osiguranje.

- Budžet nam je u odnosu na 2009. manji za 800.000 kuna, prije svega jer su nam otkazali HEP i Tele2 - rekao je direktor kluba Bartol Kaleb, koji za 2011. godinu najavljuje proračun od oko 34 milijuna kuna. 

Glavnog sponzora nema godinama...

Cibona je posebna priča. Već šest sezona nema generalnog sponzora, a napustila ih je i većina malih. “Vukovi” grcaju u dugovima (navodno su oko 120 mil. kuna u minusu), a klub je na rubu propasti. Ugovor je obnovio jedino Franck, jedan od osnivača kluba.

'Medo' se pokriva s 14 manjih tvrtki

Glavni sponzori su prošlost, toga više nema, rekao je Medveščakov predsjednik Damir Gojanović, čiji klub ima proračun oko deset milijuna kuna. Od Grada ove godine nisu dobili ni kunu, a budžet pune 14 manjih sponzora te prodaja ulaznica i suvenira.

U Cedevitu ulazi privatni kapital

Košarkaški klub Cedevita jedan je od rijetkih primjera ulaganja privatnoga kapitala u vrhunski sport. Iza njih stoji Atlantic grupa, u vlasništvu košarkaškog zaljubljenika Emila Tedeschija. Klub ima stabilnu financijsku konstrukciju i jasnu viziju razvoja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...