Obavijesti

Sport

Komentari 7

LP: Škote dodatno motivira ponašanje Kazahstanaca...

LP: Škote dodatno motivira ponašanje Kazahstanaca...
1

Celtic je u europskim utakmicama četiri puta kući dolazio s rezultatom 0-2, a čak tri puta je uspio nadoknaditi taj minus. U Glasgowu će tražiti podvig protiv Šahtera

VIDEO

Celtic je za vikend remizirao s Invernesseom u Premier ligi (2-2), no s obzirom na današnji uzvrat sa Šahterom i činjenicu da je trener Neil Lennon u tom dvoboju odmarao nekoliko bitnih prvotimaca taj rezultat gotovo nitko uopće ne doživljava. Sve misli su okrenute samo Ligi prvaka i dvoboju s Kazahstancima, u ovom trenutku najvažnijoj utakmici sezone.

U prvoj utakmici Škoti su odigrali slabo, no treba priznati da su u prvih desetak minuta imali nekoliko izvrsnih prilika i pitanje je kako bi dvoboj završio da su zabili barem jedan gol. Kasnije je Šahter uspostavio ravnotežu, a pogotke je zabio ponajviše zahvaljujući lošim reakcijama neuigrane zadnje linije gdje su nastupila dva ovoljetna pojačanja (stoper Mouyokolo i desni bek Van Dijk). Mogao je prvak Škotske i kasnije doći do pogotka, no to jednostavno nije bio njihov dan.

Trener Neil Lennon nije obeshrabren tom prvom utakmicom, naprotiv, ona mu je pokazala da je njegova momčad bolja od Šahtera:

- Igra Šahtera ima mana i mi smo ih otkrili u prvoj utakmici, no nismo ih uspjeli iskoristiti. Sada moramo iskoristiti prilike koje će nam se ukazati. Igramo kod kuće, lovimo zaostatak od dva pogotka i igrači moraju odigrati najbolje što znaju. Odigraju li najbolje što mogu vjerujem da će proći dalje. Možda će ovo biti frustrirajuća večer i moramo biti strpljivi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Možda i primimo gol i tada ćemo morati zabiti četiri, no to je realnost ove igre. Gledajući prvu utakmicu jasno je da smo bili bolja momčad i da smo stvorili bolje prilike. Sada imamo 90 minuta da zabijemo dva gola. Možemo prvi zabiti u 75. ili 80. minuti i to nam još uvijek ostavlja 15 ili 10 minuta za još jedan. Nećemo žuriti kako bi pod svaku cijenu zabili rani gol. Pustit ćemo utakmicu da ide prirodnim tijekom, najvažnije nam je kontrolirati susret.

Lennona je zasmetalo veliko slavlje igrača i trenera Šahtera nakon prvog dvoboja, kao da su već prošli dalje, jednako kao i izjava trenera Kumykova koji je rekao nešto u stilu da "Celtic mora zabiti pet pogodaka ako oni zabiju dva." Kumykov je izjavio da ga se krivo interpretiralo, no Lennon je uvjeren da su Kazahstanci prerano počeli slaviti:

- Mislim da je to jako opasno i uvijek vam se može osvetiti. Igraju se dvije utakmice i iskazali su manjak poštovanja prema mojoj momčadi. Ne trebam motivirati svoje igrače, ali ako oni žele nastaviti pričati kao i do sada to je uredu. Mi znamo da moramo pobijediti s tri pogotka razlike. Ako oni zabiju, mi moramo četiri, ako oni zabiju dva - kako kaže njihov trener - mi moramo zabiti pet.

Osim sjajnih nastupa u LP-u prošle sezone, prepunog stadiona i glasnih navijača koji ih očekuju večeras te činjenice da su daleko iskusnija momčad od Šahtera, Celticu optimizam uoči uzvrata daje i podatak da su u tri od četiri puta kada su prvu europsku utakmicu u gostima izgubili 2-0 izborili prolaz dalje. 

Od manjih ozljeda su se oporavili vrlo bitni napadači Samaras i Stokes te krilni igrači Forrest i Boerrigter te bi sva četvorica trebala biti u početnoj postavi (osim možda Boerrigtera) nakon što su se odmarala za vikend. Domaćinima nedostaje samo veznjak Kayal.

Nakon što su prošlog tjedna senzacionalno ostvarili dva pogotka prednosti za uzvrat u Glasgowu, u Šahteru je apsolutno sve podređeno povijesnom plasmanu u Ligu prvaka, podatak da je u subotu u ligaškom susretu s Irtyshem (1-1) od onih koji su igrali protiv Celtica od prve minute nastupio samo veznjak Džidić govori sam za sebe. Tim remijem smanjili su si šanse za novi naslov prvaka, no ovog časa to malo koga zanima, čak je i trener Viktor Kumykov priznao da je praktički nemoguće misliti na bilo što drugo osim na večerašnji susret.

- Raspoloženje u timu je odlično, spremni smo za veliku borbu koja nas čeka, jer još smo daleko od konačne pobjede i prolaza u Ligu prvaka. Svakako osjećamo određeni pritisak, svjesni smo da nijedan klub iz Kazahstana još nije zaigrao u LP-u i da možemo ispisati povijest, ali ono što želim naglasiti je da neće biti tragedija ako i ne uspijemo - rekao je u najavi Kumykov, koji ima istu kadrovsku situaciju kao i prije prve utakmice, što znači da su izvan stroja samo duže odsutni Lunin i Zhangylyshbay.

No teško se posve složiti da za Kazahstance ispadanje ne bi bilo tragedija sad kad su došli ovako daleko, za razliku od Celtica ovakva prilika im se možda više nikad neće pružiti, i jednostavno je moraju iskoristiti. Neposredni proizvođači su pak obećali samo da će ostaviti srce na terenu.

- Uzvratna utakmica bit će višestruko teža od one prve, Celtic više nema što izgubiti i na krilima navijača navalit će na nas svim silama. Ali nećemo se prepasti - poručio je veznjak Gevorg Gazarjan, a oglasio se i kapetan momčadi Andrej Finončenko:

- Ovakve utakmice mogu se usporediti s onima kad branite boje reprezentacije. Borit ćemo se do posljednjeg daha.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe