Obavijesti

Sport

Komentari 8

Luda nogometna utakmica u Benkovcu: Za svaki žuti karton kazna je popiti pola litre piva!

Luda nogometna utakmica u Benkovcu: Za svaki žuti karton kazna je popiti pola litre piva!
10

Ludi Benkovčani velikog srca tako se može opisati humanitarna utakmica za Kiaru Goršić, gdje pravila tipičnog nogometa ne vrijede, gdje žuti karton sa smiješkom se dočekuje, a crveni ne postoji

VIDEO

U srcu Bukovice i Ravnih Kotara u malenom mjestu Benkovac svake godine u adventsko vrijeme organizira se najluđa nogometna utakmica u Dalmaciji, a ako ne i šire. Radi se o utakmici s pozamašnim brojem igrača, točnije 30 na 30 igrača. Ove godine snage suprotstavljaju studenti i oni malo stariji i iskusniji.

POGLEDAJTE VIDEO: Luda nogometna humanitarna utakmica u Benkovcu

Pokretanje videa...

Advetnska nogometna utakmica 30 na 30 u Benkovcu VIDEO

Na jednoj strani nalaze se članovi Udruge studenta Bukovice i Ravnih Kotara (BIK) koji već nekoliko godina organiziraju Advent u Benkovcu pod sloganom 'Prvi je advent u Zagrebu, drugi u Grazu, ali brate treći je u Benkovcu'. S druge strane Caffe Corto, kultni kafić tog malenog mjesta u kojem je Hajduk sveto ime, a na zidu izvješeni dresovi Hajduka i gdje pivo najlakše klizi.

Sudeći prema broju igrača svi zamišljaju ogroman teren, ali u ovom slučaju radi se o gradskoj šetnici s 200 metara dužine i svega 10 metara širine. Tijesno? Ova ekipa ne bi složila se s tim, kažu za dobru zabavu potrebno je samo malo volje i mašte. 

Pravila ove utakmice sve su osim specifična. U slučaju da igrač dobije žuti karton, ne smije se vratiti u utakmicu sve dok ne ispije pola litre piva. Nije ni čudo da većina jedva čeka dobiti karton.

Sve je ovu godinu dobilo i humanitarni karakter te se sav prikupljen novac donira za liječenje malene Kiare Goršić koja je započela eksperimentalno liječenje u Americi.

Za hranu je zaduženo Ribolovno društvo Sipa Benkovac, a uz to će se skupljati i donacije za Kiarino liječenje. Program se nakon utakmice nastavlja na adventskim kućicama i sav prihod od donacija za piće od cijelog dana i večeri će biti doniran za liječenje Kiare.

- Drago nam je što je Benkovac i ovaj put pokazao veliko srce i što cijeli advent završavamo na ovaj način. Bilo je tu puno muke i truda, ali evo uspjeli smo. Nakon godinu dana pauze i manjka druženja ovu godinu smo sve nadoknadili. Hvala svima što nas podržavaju i svim sponzorima! Ova specifična utakmica ostavlja neki poseban trag, a i svi ovi mladi koji igraju pokazuju kako ovaj maleni grad pun je mladi koji vole svoj grad i rado ostaju u njemu - rekao je Josip Katuša predsjednik Udruge BIK i jedan od organizatora Adventa u Benkovcu.

Udruga studenata dolazi s jedne strane šetnice i dovikuje 'BIK, BIK', a s druge strane dolazi ekipa Corta raspoložena kako i treba biti svaki navijač Hajduka.

Kada je na crkvi u centru otkucalo 15 .30 sati i sudac se oglasio zviždukom vesela ekipa s božićnim kapicama na glavi krenula je trkom. Njih 60 u lovu na jednu loptu. 

Građani su izašli na ulice gledati mladež kako se zabavlja, donirati, a i pojest nešto ukusno. Vlasnici poslovnih prostora na šetnici nadaju se samo da lopta neće završiti u njihovom izlogu.

Kapetani vidno raspoloženi, ali kao u svakoj igri, rivalstvo naravno da postoji. Kapetan ekipe BIK-a je Stipe Rogić nedavno diplomirani ekonomist. Iz redova Corta dolazi Kristijan Morić 37-godišnji Benkovčanin.

U razgovoru s građanima otkrivaju nam da svake godine s nestrpljenjem očekuju ovaj kako ga nazivaju "Benkovački derbi".

Žuti kartoni dijelili su se šakom i kapom, popilo se tko zna koliko litara piva, a crvenih kartona u ovoj igri nema.

Djeca sastane razgovaraju i pitaju jedni druge koji su naši, a otac jednog dječaka dodaje 'svi su naši'.

Jedna lijepa adventska priča, zanimljiva i neobična utakmica, a sve u humanitarne svrhe za malenu Kiaru.

Tko je pobijedio? 

Nije bitno ionako su svi naši!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka