Sport

Komentari 20

Ludi transferi u HNL-u zadnjeg dana: Neki prošli mimo radara

Ludi transferi u HNL-u zadnjeg dana: Neki prošli mimo radara

Gotov je prijelazni rok u Hrvatskoj. Zadnjeg dana hrvatski su prvoligaši bili jako aktivni, stigla su neka velika imena poput Bradarića i Andrijaševića, a neki su igrači prošli mimo radara, a napravili su zapažene transfere

Hrvatski su klubovi, kao i obično, bili jako aktivni u prijelaznim rokovima. Primorani su naši prvoligaši, čak i oni najbolji, prodavati igrače pa ne treba čuditi velika fluktuacija nogometaša. 

Dinamo je, očekivano, bio najrastrošniji. Čak pet milijuna eura potrošili su "modri". Doveli su Luku Ivanušeca (20) iz Lokomotive za tri milijuna eura, a u zadnjim trenucima prijelaznog roka došao je Sandro Kulenović (19) iz Legije.

Nenad Bjelica doveo je i dva iskusna beka bez odštete. Ivo Pinto (29) došao je iz Norwicha, a François Moubandje (29) iz Toulousea. Također, prvoj momčadi priključen je Dinko Horkaš koji se za minutažu bori s Dominikom Livakovićem i Danijelom Zagorcem. 

Dinamo je najviše i zaradio, oko 10,5 milijuna eura. Na transferu Ivana Šunjića (22) uzeli su osam milijuna eura, a upravo je taj transfer najveći izlazni u HNL-u ovog ljeta. 

Prodavao je i Hajduk, ali okosnica momčadi ostala je ista. Domagoj Bradarić (19) nije mogao odoljeti zovu Lillea s kojim ove godine igra Ligu prvaka. Mladi lijevi bek otišao je za 6,5 milijuna eura.

Riješio se Hajduk i balasta u momčadi. Franko Kovačević otišao je u Rudeš pa u drugu momčad Hoffenheima za 300.000 eura, Borja je za simboličnih 50 tisuća eura pušten u Gijón, a ugovori su istekli Fomitschowu, Tudoru i Ivanovskom. Adam Gyurcso nikako se nije uklopio u viziju trenera Damira Burića pa je poslan na posudbu u Puškaš Akademiju. Također, posudba je prekinuta Anti Palaversi kojega je City odmah poslao na posudbu u belgijski Oostende.

Bilo je u HNL-u još zanimljivih transfera, a za vas smo odlučili izdvojiti Top 10 najzanimljivijih ulaznih.

Top 10 najzanimljivijih ulaznih HNL transfera

Transferi zadnjeg dana prijelaznog roka

Spomenuli smo ranije i transfere Andrijaševića i Bradarića koji su realizirani zadnjeg dana i koji su bili šlag na tortu ovog prijelaznog roka.

Najčitaniji članci