Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ludnica u Chamonixu: Samuel Kolega do rezultata karijere, grčki skijaš završio na postolju!

Ludnica u Chamonixu: Samuel Kolega do rezultata karijere, grčki skijaš završio na postolju!

Ramon Zenhäusern pobijedio je u slalomu u Chamonixu ispred A.J. Ginnisa, Grka koji je sa startnim brojem 45 završio drugi. Kolega je nakon 19. mjesta iz prve vožnje skočio na deveto, Zubčić skliznuo na 14.

VIDEO

Posljednja utrka Svjetskog skijaškog kupa prije Svjetskog prvenstva u Courchevelu i Meribelu, slalom za skijaše u Chamonixu, donijela je Samuelu Kolegi (24) najbolji plasman karijere, deveto mjesto!

Hrvatski skijaš, koji je nakon prve vožnje bio 19., sjajno je odradio drugu vožnju i ušao u cilj na diobi drugog mjesta s Norvežaninom Alexanderom Steenom Olsenom, 81 stotinku iza Grka A.J. Ginnisa (28), koji je priča dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić kod Šebalja

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Ginnis je sa startnim brojem 45 bio 23. nakon prve vožnje, a najboljom drugom vožnjom probio se na pobjedničko postolje za povijest grčkog skijanja. Osvojio je drugo mjesto.

Dosad je samo triput osvajao bodove u Svjetskom kupu, bio je 26. u Madonni di Campiglio davne 2016., 11. u Flachauu 2021. i 20. u Adelbodenu ove sezone. Rođen je u Ateni, odrastao u Austriji i SAD-u, gdje se nije uspio ugurati u reprezentaciju pa je odlučio nastupati pod grčkom zastavom. U Svjetskom kupu debitirao je 2014.

alpine ski race - 2021 FIS Alpine World SKI Championships - Slalom - Men

Najbolji dosadašnji plasman mlađeg brata Kolega bilo je 13. mjesto u Flachauu prošle sezone, što je bio i jedini plasman bolji od 18. mjesta.

- Slalom u Chamonixu definitivno će ostati poseban, prvi Top 10 rezultat. Ni prva ni druga vožnja nisu bile savršene, ali na kraju je rezultat stvarno vrhunski. Bravo Zubo, rezultat sezone u slalomu. Dobro je prije Svjetskog prvenstva krenulo, sad ćemo tako nastaviti - rekao je Kolega.

Filip Zubčić, koji je vodio na početku prve vožnje i završio je kao 12., nije najbolje odradio drugi nastup. Pokvario je nastup za dva mjesta i završio 14. To mu je najbolji rezultat sezone, drugi među Top 15 nakon Garmischa, gdje je bio baš 15.

- Danas stvarno odličan dan za Samuela i mene. Sami je ostvario najbolji rezultat karijere, a ja ove sezone u slalomu. Moj lauf je bio solidan. Možda sam malo više očekivao u drugom s obzirom na to da sam se u prvom stvarno dobro skijao. Međutim 14. mjesto je solidno i skijam se dosta dobro u slalomu ove godine - kazao je Zubo.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Pobijedio je Švicarac Ramon Zenhäusern sa sekundom i dvije stotinke ispred Ginnisa, što mu je šesta pobjeda karijere. Još jedan Švicarac Daniel Yule s +1,06 ugurao se na postolje i smanjio zaostatak za Lucasom Braathenom, vodećim u poretku slaloma, koji nije nastupio zbog ozljede. Norvežanin sad ima 36 bodova više dvije utrke prije kraja. Blizu je i Henrik Kristoffersen s 41 bodom minusa. Kolega je s 29 bodova skočio na 27. mjesto, Zubčić je jedno mjesto ispod.

U ukupnom poretku Marco Odermatt uvjerljivo vodi s 313 bodova više od Aleksandera Aamodta Kildea.

Istok Rodeš nije se plasirao u drugu vožnju, završio je 52. (+2,33), a Matej Vidović odustao je na početku utrke. Drugu vožnju nije uspio završiti najbolji iz prve utrke, domaći predstavnik Clement Noel.

Sva vremena i plasmane možete pratiti OVDJE.

POGLEDAJTE LIVE FNC AMATERSKE LIGE 6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija