Obavijesti

Sport

Komentari 29

Ludogorec se rasipa, Dinamo slavi: Otišao ključan napadač!

Ludogorec se rasipa, Dinamo slavi: Otišao ključan napadač!

Prošle sezone zabio je 23 gola u 42 utakmice. Također, ove je već postigao gol u prvenstvu dok je u Europi zabio tri od ukupnih sedam golova Ludogoreca. Njegov odlazak svakako je dobra vijest za 'plave'

VIDEO

Predstave Dinama u HNL-u daju razloga za zadovoljstvo Anti Čačiću i stožeru Zagrepčana. Tri pobjede u tri utakmice, 12 zabijenih golova, efikasnost na razini s momčadima protiv kojih bi i trebala do izražaja doći razlika u kvaliteti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Goran Adamovski Dinamo 00:25

Pala je Lokomotiva 3-2, zatim Slaven 1-5, a onda i Istra 4-1. I dok je Dinamo gospodar domaćih travnjaka, u Europi je priča drugačija. U pretkolima Lige prvaka nema slabih momčadi i tu je znatno slabije izražena ta kvaliteta i dominacija aktualnog hrvatskog prvaka.

No i u takvom okruženju, Dinamo je uspio proći prvaka Sjeverne Makedonije Škupi (2-2, 0-1), koji je ipak bio veliki autsajder, i plasirati se u 3. pretkolo Lige prvaka gdje ga čeka stari znanac, bugarski prvak Ludogorec, koji je prošle sezone osvojio 11. titulu državnog prvaka u povijesti.

Dinamo se u Skoplju plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka

Ludogorec je klub koji mora prodavati da bi opstao na razini kojoj jest pa je klub u kratko vrijeme napustilo čak tri igrača! Higinio Marin otišao je bez odštete u Albacete, a Alex Santana je za 2,5 milijuna eura postao novi igrač Atletica Paranaensea.

A onda je u nedjelju stigla vijest da je klub napustio i njihov najbolji napadač prošle sezone! Cipranin Pieros Sotiriou (30) je potpisao za japanskog prvoligaša Hirošimu. Ludogorec je pritom zaradio milijun i pol eura uz moguće bonuse. Svakako ne treba izostaviti informaciju da je Sotiriou prošle sezone zabio 23 gola u 42 utakmice. Također, ove sezone je već postigao gol u prvenstvu dok je u Europi zabio tri od ukupnih sedam golova Ludogoreca.

Cyprus v Scotland - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group I - GSP Stadium

Dinamo je Bugare pobijedio 2012. godine u Ligi prvaka samo da bi godinu kasnije izgubio obje utakmice u Europskoj ligi. Ludogorec je ozbiljan suparnik i premda je u kratkom periodu ostao bez nekih važnih igrača, ne znači da neće biti konkurentan. Čak naprotiv, tijekom godina dokazao se kao ozbiljan klub koji redovito igra u Europi.

No, isto tako ovo će biti izvanredna prilika za Dinamo. Da napravi taj posljednji korak prema play-offu Lige prvaka i osigura najmanje Europsku ligu.

Prvi susret u Bugarskoj na rasporedu je u utorak od 19:45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka