Obavijesti

Sport

Komentari 62

Luka asistirao, Real spašavao živu glavu: Koračić je do titule!

Luka asistirao, Real spašavao živu glavu: Koračić je do titule!

Real Madrid pobijedio je Granadu u gostima 2-1 u 36. kolu španjolske La Lige i već u četvrtak na domaćem terenu može i službeno osvojiti titulu. Luka je igrao svih 90 minuta

VIDEO

Razdoblje prije stanke zbog korona virusa po Real Madrid bilo je grozno, imao je samo jednu pobjedu u pet utakmica i tri poraza, uključujući i onaj domaći od Manchester Cityja u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

A onda je u lipnju krenuo stroj koji se nije zaustavio ni ovaj ponedjeljak. Deveta utakmica u manje od mjesec dana i deveta pobjeda u La Ligi! Ovaj put kod Granade, bivšem klubu Ivana Kelave, i opet "naknap", ali itekako slatko po "kraljeve". Bilo je 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić je Zlatna lopta

Pokretanje videa...

03:55

Real je krenuo uraganski, Francuz Ferland Mendy u desetoj je minuti nakon solo-prodora gotovo iz mrtvog kuta probio golmana Ruija Silvu i atraktivno pogodio ispod prečke.

Šest minuta poslije Luka Modrić, koji je igrao cijelu utakmicu, povukao je polukontru do Karima Benzeme koji je s iste strane kao Mendy potegao i pogodio suprotni kut. Već 24. gol francuskog napadača ove sezone, 19. u La Ligi i potvrda da je u odličnoj golgeterskoj formi. A za Modrića sedma asistencija sezone.

Bilo je to 2-0 i, pomislili smo, uvod u golijadu u mreži domaćina, ali momčad Zinedinea Zidanea tad je stala.

Granada je u 50. minuti smanjila zaostatak na 2-1 preko Darwina Machísa i unijela nervozu u gostujuću momčad, a u samom finišu propustila je dvostruki zicer za totalni povratak.

Thibaut Courtois pa Sergio Ramos sjajnim su obranama spasili gol i tako omogućili Realu da dođe na koračić do titule.

Situacija je jasna, Real dva kola prije kraja ima velika četiri boda više od Barcelone i samo su mu dva boda iz utakmica protiv Villarreala i Leganésa potrebna da osvoji naslov prvaka neovisno o Barceloni.

Prva je prilika, dakle, već u četvrtak od 21 sat na stadionu Alfreda Di Stéfana, kad će Modrić moći i službeno osvojiti drugi naslov prvaka u Realu nakon onoga otprije tri sezone.

Barcelona u isto vrijeme dočekuje Osasunu pa u zadnjem kolu u nedjelju od 21 sat gostuje kod Alavésa. Mora ići po obje pobjede i nadati se da će Real dvaput kiksati. Što će, u ovakvom izdanju "kraljevskog kluba", biti jako, jako teško. A novi okršaj za trofej velikih rivala mogao bi doći vrlo brzo, već u polufinalu Lige prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac