Obavijesti

Sport

Komentari 14

Luka Dončić prošlog ljeta tajno trenirao sa Stephom Curryem!

Luka Dončić prošlog ljeta tajno trenirao sa Stephom Curryem!
2

Ima tehniku i instinkt koji se ne mogu naučiti. Rođen je kao genij, njegov košarkaški IQ je nevjerojatan. Nikad nisam vidio da netko tako kontrolira igrača koji ga čuva kao što to radi Luka, rekao je trener Payne

VIDEO

Jedna od tajni je otkrivena: slovenska NBA senzacija Luka Dončić (19) prošlog je ljeta u tajnosti trenirao sa jednim od najvećih - Stephom Curryem!

Tri sata sa šampionom

Vijest je do javnosti doprla tek sada, a cijelu je priču organizirao Dončićev agent Bill Duffy:

- Nazvao sam Stephovog dugogodišnjeg trenera Brandona Paynea i dogovorio sat vremena zajedničkog treninga. Tih sat vremena pretvorilo se u tri sata, a Dončić je htio nastaviti! Ni vlasnik Mavericksa Marc Cuban nije znao za to - priča Duffy za NBC.

- Htio sam da Luka vidi kako i jedan od tri najbolja košarkaša svijeta, velemajstor sa dva uzastopna i ukupno tri NBA prstena, provodi svako ljeto. Logika je bila jednostavna: kad vidi kako krvavo radi Steph Curry, koliko mu savjeta i dan danas treba, onda će lakše shvatiti koliko rada je potrebno da se postane jedan od najboljih na planeti pa ma koliki talent imao - pojasnio je Bill Duffy.

'Luka je košarkaški savant'

Trener Payne Dončićem je bio - oduševljen:

- Luka Dončić je košarkaški savant, genij, jednostavno je: rođen za ovaj sport - kratak je i jasan bio trener koji svake godine na višu razinu diže Curryjevu igru.

Duffy mu je rekao da ne optereti rookieja, ali kad je Payne vidio s kim ima posla stvar je brzo otišla na maksimum.

- Nije to bio nikakav trening za fotografe, nikakav marketinški potez. Radili smo u tajnosti i radili smo punom snagom tri sata, bez zaj.......e! Znači: trening koji ni Curryu nije bio nimalo lagan. A Dončić ga je prošao bez ijedne sekunde NBA iskustva i prošao na impresivan način. Fascinirao me entuzijazam tog dečka i ta njegova bogomdana nevjerojatna košarkaška inteligencija!

Pokretanje videa...

00:07

'Još nisam vidio takvog genija'!

Kad je čovjek koji godinama individualno radi s jednim Stephom Curryem oduševljen nekim teenagerom onda znate da je taj teenager košarkaški dragulj rijetke vrste.

- Svi vide taj njegov step-back, ali ne vide kako uspavljuje protivnike prije nego krene u akciju. Lagano se 'vuče' parketom, a onda te ubije brzinom, klasom i preciznošću. A uz sve to je: velik, jak i vrhunski koordiniran. Ni sam više ne znam koliko sam u ovom poslu, a vjerujte mi: nikad, ali nikad još nisam vidio da netko tako kontrolira igrača koji ga čuva kao što to radi Luka Dončić! Jednostavno, dečko ima tehniku i instinkt kakvog se ni ne može naučiti. Rođen je kao genij, njegov košarkaški IQ je nevjerojatan! - zaključio je fascinirani coach Payne.

NBA: Dallas Mavericks at Golden State Warriors

Luka Dončić u 46 utakmica svoje tek započete NBA karijere u Dallasu zabija prosječno 20 poena uz 7 skokova i 5.3 asistencije. Prvih devet kola nije bio starter, ali kad je trener Rick Carlisle shvatio što ima u momčadi Luka je postao ne samo član prve petorke nego - najvažniji igrač i vođa. Onaj koji nosi momčad i onaj kojem u ruke ide zadnja lopta.

Dirk Nowitzki je Europljanin sa daleko najvećim tragom u NBA ligi. Nijemcu je ovo zadnja sezona i baš je on u Mavericksima na oproštaju dobio suigrača za kojeg svi kažu da će biti ne samo najbolji europski košarkaš ikada nego - generalno jedan od najboljih svih vremena.

Luka Dončić iz male Slovenije... Genij košarke!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'