Obavijesti

Sport

Komentari 52

'Luka i Niko će konkurirati, a Izrael je pod velikim pritiskom'

'Luka i Niko će konkurirati, a Izrael je pod velikim pritiskom'
1

Možda ne bih smio već sada reći, ali mislim da ćemo mi u Ateni imati izuzetnu priliku. Ako ostanemo u ovakvoj bodovnoj situaciji, rekao je Slaven Bilić u Čatežu

VIDEO

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić u bazi u Čatežu je bio zadovoljan nakon rutinske na Malti, ali još više ga je obradovao brz oporavak Luke Modrića od visoke temperature.

- Modrić je želio igrati i na Malti i bio je na klupi za svaki slučaj. Dan prije je dobio visoku temepraturu, ali viroza je na sreću bila kratka. Trebao bi biti spreman za Izrael - rekao je Bilić koji može biti zadovoljan stanjem Nike Kranjčara nakon ozljede u utakmici Tottenhama.

Niko se oporavlja začuđujuće dobro. Mogao bi zaigrati protiv Izraela

- Niko se oporavlja začuđujuće dobro. Snimka je pokazivala da bi se mogao oporavljati i do četiri tjedna, ali on je već danas odradio jedan lakši trening. Ako bude sve idealno, sutra će s nama odraditi trening na Maksimiru i mogao bi igrati protiv Izraela - optimističan je Nane koji nije odbacio mogućnost da u svom novom 'domu' u utorak zaigra i Josip Šimunić.

- On je i sada bio zdrav, ali su procijenili da je bolje da igrač koji nema kontinuitet igranja ne odigra dvije utakmice u četiri dana. Svi oni konkuriraju za Izrael da budu prvih 11. 

Bilić će proučiti svog sljedećeg protivnika Izrael koji je u petak kod kuće minimalno izgubio od Grčke.

Izbornik Izraela je pod strahovitim pritiskom. Navodno imaju problema u svlačionici

- Još ću pogledat Izrael - Grčka. Poslije utakmice čuo sam se s Vučevićem, ali i s Mario Meštrovićem koji jako dobro poznaje prilike u Izraelu. On će uskoro doći ovdje, još ćemo pričati i pogledati DVD-e.

Izbornik se još jednom osvrnuo na pobjedu protiv Malte.

- Rezultatski smo dobili što smo htjeli, što namjerno što prisilno smo promijenili momčad. U kvalifikacijskoj utakmici imali smo dva debitanta, bila je to jako mlada momčad. Zabili smo tri gola. Imali četiri, pet mrtvih prilika, bez prevelike potrošnje ovo smo pobijedili i možemo biti zadovoljni.

Na pitanje može li poraz od Grčke uzdrmati Izrael čijem izborniku prijeti otkaz, Bilić je odgovorio:

- To nam može pomoći. Luis Fernandez je pod strahovitim pritiskom. Navodno ima problema u svlačionici. Imali su realne šanse za plasman za Euro, ali poraz im nije pomogao. S druge strane do utakmice ima dva, tri dana. Stignu se oporaviti, a znaju da i ako pobijede u Zagrebu imat će šanse biti drugi. 

U Ateni ćemo imati izuzetnu priliku, ako ostanemo u ovakvoj bodovnoj situaciji, a možda ćemo biti u boljoj

Grčka je novom pobjedom ponovo zasjela na vrh skupine F. Bijelo-plavi kao da ima 'devet života', u svom stilu 'čupaju' minimalne pobjede.

- Nadali smo se da će u Izraelu biti neodlučeno, ali nama se situacija i ovako nije puno promijenila. I dalje je sve na nama. To je natjecateljska momčad, ali je pragmatična i efikasna. To nije slučajno, ne bih tome pripisao da imaju devet života. Gledajući ih od 2002. ,ako izuzmemo i velika natjecanja, svaku utakmicu prime jedan gol.

Slaven je 'po tiho' najavio mogući rasplet u skupini.

- Možda ne bih smio već sada reći, ali mislim da ćemo mi u Ateni imati izuzetnu priliku. Ako ostanemo u ovakvoj bodovnoj situaciji, a možda ćemo biti i u boljoj jer u utakmici Latvija - Grčka sve je moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti