Sport

Komentari 7

Luka i Raketa idu u Saudijsku Arabiju, ali navijači bojkotiraju!

Luka i Raketa idu u Saudijsku Arabiju, ali navijači bojkotiraju!

Španjolski Superkup prvi put igraju četiri momčadi, a ne dvije nakon što je Španjolski nogometni savez potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, jednim od najvećih svjetskih izvoznika nafte

Real Madrid je s Lukom Modrićem otputovao u Saudijsku Arabiju gdje će u srijedu igrati polufinale španjolskog Superkupa protiv Valencije dok će se u drugom polufinalu susresti Barcelona i Atlético Madrid.

Španjolski Superkup, koji se igra od 1982. godine, prvi put je organiziran u ovom formatu s četiri momčadi, a ne dvije nakon što je Španjolski nogometni savez potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, jednim od najvećih svjetskih izvoznika nafte.

Modrić, 34-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije, u ponedjeljak je trenirao u kampu Real Madrida a onda je sa suigračima s obližnjeg aerodroma na sjeveru grada poletio prema Jeddahu.

Ondje će Real Madrid računati na 23 prijavljena igrača. S popisa su otpali napadači Karim Benzema i Gareth Bale, pokazuje objavljena lista. Real Madrid je izvijestio da neće igrati zbog fizičkih problema.

Modrić je dosad dva puta osvojio španjolski Superkup baš kao i dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić.

Rakitić, 31-godišnji vezni igrač, s Barcelonom će braniti naslov pobjednika osvojen lani protiv Seville. On će sa suigračima iz Barcelone otputovati u Saudijsku Arabiju u utorak.

Real Madrid i Valencia igrat će u polufinalu u srijedu u 20 sati, a Barcelona i Atlético Madrid u četvrtak u 20 sati. Finale je na rasporedu u nedjelju u 19 sati.

Inače, navijači su žestoko protiv održavanja španjolskih natjecanja u inozemstvu. Primjerice, samo je 50-ak Atleticovih navijača kupilo ulaznice za Superkup u Saudijskoj Arabiji, a riječ je o klubu kojeg je na finale Lige prvaka prije tri i pol godine pratilo - 70.000 navijača!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci