Obavijesti

Sport

Komentari 2

Luka Modrić Englezima: Ni Capello vam neće pomoći

Luka Modrić Englezima: Ni Capello vam neće pomoći
5

Bolji smo, opet ćemo pobijediti Englesku, najavio je hrvatski nogometaš Luka Modrić u velikom intervjuu za londonski dnevnik Daily Mail

VIDEO

Englezi su natanko predstavili 23-godišnjeg veznjaka protresavši s njim skorašnji Euro, selidbu u Tottenham i novi dvoboj s reprezentacijom Fabija Capella.
O engleskim je nogometašima Modrić kazao da su precijenjeni.
- Engleska reprezentacija nije tako opasna. Bolji se čine na televiziji nego uživo - izravno je odgovorio dodavši:
- Jako smo ih respektirali u kvalifikacijama, i previše. Kada smo im stali sučelice i počeli igrati nogomet, uvjerili smo se da nisu bauk. Naša pobjeda od 3-2 na Wembleyju bila je sjajna potvrda velikih vrijednosti ove momčadi. Vjerujem da će nas Englezi zauvijek zapamtiti nakon novih kvalifikacija, za Svjetsko prvenstvo. Mislim da im Fabio Capello neće biti od velike pomoći.
- Kad je u pitanju nastup na Europskom prvenstvu, fokusirani smo na dvoboj s Austrijancima, naš prvi na EP-u. Kad napokon pobijedimo, sve će biti lakše. Možemo potom pobijediti i Njemačku. Sve je moguće. Mislim da imamo kvalitetu učiniti velike stvari.
Na pitanje može li najaviti ulazak u finale turnira u Austriji i Švicarskoj, Luka je odgovorio:
- Nepotrebno je u ovom trenutku davati velika obećanja, jer najprije moramo dokazati da smo doista toliko dobri. No, mogu reći da vjerujem u nas.
- Nedostajat će nam Eduardo. Bio je naš as u kvalifikacijama. Zaplakao sam kad sam vidio što mu se dogodilo. Želimo na Euru pobjeđivati i za njega. Nadam se da će na Euru suci štiti vješte nogometaše. Nadam se također da će turnir biti spektakularniji od portugalskog prije četiri godine. Skidam šešir Grčkoj na osvajanju naslova, no moram reći da mi niti danas nije jasno kako su u tome uspjeli. Uz to, nitko u njihovoj pobjedi nije uživao osim njih samih.
Od Modrića će navijači Tottenhama očekivati lidersku odgovornost. Rekao je da ne strahuje od toga.
- Znam da će me mnogi u Engleskoj gledati s te točke. Nekoliko navijača prišlo mi je u onih par dana koliko sam boravio u Londonu prilikom potpisivanja za Tottenham rekavši mi da zbog mene sada imaju razloga gledati Euro. Mislim da me ta vrsta pritiska neće sputavati. Vrlo sam tvrdoglava osoba i u takvim situacijama to pomaže. Došao sam do ove razine igrajući svoju igru, i mislim da tu nema potrebe ništa mijenjati. Ne bojim se brzine, pogotovo ne oštrine engleskog nogometa. Shvatili biste to da ste me vidjeli na počecima karijere u bosansko-hercegovačkoj ligi. Suparnički su me igrači nemilice tukli, a suci samo okretali glavu. Mislim da mi se ništa gore od toga ne može dogoditi u Engleskoj. Ne bojim se čak niti prijatelja Ćorluke iz Manchester Cityja.
- O Tottenhamu jako puno znam. Znam da su veliki klupski igrači bili Ardiles, Hoddle, Waddle, Gascoigne, Lineker, Klinsmann... Trener je Juande Ramos, čovjek koji me je jako želio dovesti. Pretvorio je Sevillu iz prosječne momčadi u europskog diva i siguran sam da to može učiniti i s Tottenhamom.
Za kraj, Modrić je uvjeren da mu neće trebati dugo vremena za prilagodbu kao što je trebalo Niki Kranjčaru.
- Znam da je trebao čitavu sezonu da bi se prilagodio na adekvatan način. Mislim da meni neće trebati toliko. Razlog za to jesu odlični suigrači koje ću imati, poput Keanea ili Berbatova. Nitko mi dosad nije rekao da Bugarin odlazi. Nadam se da će ostati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...