Sport

Komentari 29

'Luka Modrić je mozak cijele Hrvatske, ali nećemo se braniti'

'Luka Modrić je mozak cijele Hrvatske, ali nećemo se braniti'

Ma siguran sam da protiv Hrvatske moramo odigrati još bolje nego protiv Škotske. Znamo i da Hrvatska neće tražiti duge lopte, ali kako god se oni postavili, mi moramo biti spremni, kaže Ondrej Čelustka

Da, znamo da Hrvatska možda ima bolje individualce, pa i da su tehnički potkovanija momčad, ali mi ih se ne plašimo. I nećemo se samo braniti, imamo i mi svojih aduta za pobjedu, kaže Ondrej Čelustka (31), standardni branič Češke.

Česi su već jednom slavili u Glasgowu, prije par dana na Hampden Parku su nadigrali jednog od domaćina turnira Škotsku (2-0), pa sada izabranici Jaroslav Šilhavyja vjeruju da mogu nadmudriti i Hrvatsku. 

Euro 2020 - Group D - Scotland v Czech Republic

- Analizirali smo Hrvatsku, dosta toga znamo o njima. Luka Modrić im je glavni kreator i mozak momčadi, njega trebamo dobro paziti. I ne dopustiti mu da razigra svoje suigrače. No, Hrvatska ima i drugih kvalitetnih aduta, kako u veznoj liniji, tako i u napadu - rekao je Ondrej Čelustka, pa nastavio:

- Naš plan? Moramo se odgovorno braniti. Svjesni smo kako ćemo za uspjeh protiv Hrvatske morati biti puno bolji nego protiv Škotske. Hrvatska neće igrati na duge lopte, ali kako god, mi ćemo biti spremni.

Euro 2020 - Group D - Scotland v Czech Republic

A Česi se protiv Hrvatske ne misle samo braniti, već žele što prije pronaći put do mreže Dominika Livakovića.

- Ne razmišljamo samo kako se što bolje braniti, mi želimo iznenaditi Hrvatsku - jasan je pomoćni trener Češke Jiri Chytry.