Obavijesti

Sport

Komentari 116

Luka Modrić otpao za teške utakmice u Rusiji i Slovačkoj!

Luka Modrić otpao za teške utakmice u Rusiji i Slovačkoj!
3

Hrvatska je vodeća u skupini, ali u rujnu ima tri utakmice protiv tri najjača suparnika u skupini, u samo sedam dana. I barem će dvije morati odraditi bez kapetana...

VIDEO

Kad se pojavila prva informacija da se ozlijedio na treningu Reala, hrvatski su se navijači zabrinuli. Pa je stigao odgovor da ozljeda nije strašna i da kapetan nije upitan za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pokretanje videa...

Modrićeva majstorija protiv Škotske 01:19

No, danas je Hrvatski nogometni savez nažalost objavio:

"Zbog ozljede aduktora, Modrić je propustio prošlotjedni ligaški susret Reala protiv Levantea te je tijekom tjedna bio u tretmanu oporavka. Uz konzultacije liječničkih službi Reala i hrvatske reprezentacije, ustanovljeno je kako Modrić ne može konkurirati za kvalifikacijske utakmice protiv Rusije 1. rujna i Slovačke 4. rujna. Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Modrić dogovorili su se kako stoga Modrić neće doći na okupljanje reprezentacije u Moskvi 30. kolovoza, a ostavili su otvorenom mogućnost da se kapetan priključi suigračima u Splitu za utakmicu protiv Slovenije (7. rujna), ako bi do tada Modrić dobio zeleno svjetlo liječnika i bio spreman za povratak na teren."

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Luka je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu, protiv Alavesa. Prošli se tjedan ozlijedio i propustio Levante, a nije u kadru ni za današnji okršaj s Betisom.

Za reprezentaciju je odigrao zadnjih 15 utakmica, a zadnju je propustio baš u isto ovo vrijeme prošle godine, kada nije bio u sastavu za susrete Lige nacija u Portugalu i u Francuskoj. A u kvalifikacijama za velika natjecanja odigrao je 68 utakmica i samo 11 ih je propustio od 2006. godine.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

Izbornik Zlatko Dalić ima puno vrlo kvalitetnih rješenja u veznom redu, na popisu su Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Ivanušec i Moro, a pretpoziv su dobili Toma Bašić i Majer. No, svima je jasno da bez kapetana igra "vatrenih" nije ista.

 'Vatreni' su jako loše ušli u kvalifikacije porazom od Slovenije, a potom su stigle dvije vrlo teške pobjede nad Maltom i Ciprom. Bez obzira na ne baš uvjerljive predstave, Hrvatska je zasjela na prvo mjesto, a tu poziciju može učvrstiti u rujnu kada ju čekaju dvoboji protiv Rusije (1. rujna), Slovačke (4. rujna) i Slovenije (7. rujna) na Poljudu.

Rusija nikad nije pobijedila Hrvatsku, a okršaj s Hrvatskom bit će debi Valerija Karpina na klupi, nakon što je ovoga ljeta zamijenio Stanislava Čerčesova na klupi.

Modrić je prošle sezone za Real Madrid odigrao čak 48 utakmica, a kada dodamo i devet utakmica koje je odradio u dresu reprezentacije, to nam donosi ukupnu brojku od 57 utakmica!

Tako će "vatreni" u najzahtjevniji ciklus kvalifikacija za Katar morati bez Luke. Tri utakmice u sedam dana, protiv tri najjača suparnika u skupini, a nema Modrića. Slovenija je dva dana prije njegova 36. rođendana. Koji, čini se, ovaj put neće proslaviti u krugu reprezentacije...

Hrvatska se reprezentacija okuplja u ponedjeljak u zagrebačkoj zračnoj luci i odmah putuje u Moskvu, kamo će dio igrača doći izravno iz svojih klubova.

POGLEDAJTE. SUČELJAVANJE VASO VS. CROATA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija