Obavijesti

Sport

Komentari 104

Lukša i Niko čiste svlačionicu, a želja je i nogometaš Lokomotive

Lukša i Niko čiste svlačionicu, a želja je i nogometaš Lokomotive
6

Jakobušić je jako podigao letvicu, želi zadržati Kalinića i Livaju i dovesti nekoliko 'kapitalaca', istog, ako ne i višeg ranga! Pitanje je hoće li takvu momčad povjeriti Tramezzaniju, ili će tražiti i trenera 'kapitalca'.

VIDEO

Sezona je gotova i vrijeme je svođenja računa, ali i vrijeme razmišljanja o budućnosti. Hajduk se na koncu ipak dokopao četvrtog mjesta i kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a to će umnogome odrediti i smjer slaganja momčadi za iduću sezonu. Samozatajni sportski direktor Mindaugas Nikoličius dobro je odradio svoj posao ove zime i zaslužio premiju, navodno šesteroznamenkastu u eurima ako je vjerovati neslužbenim informacijama, jer o tome nitko na Poljudu ne želi pričati.

Pokretanje videa...

Torcida proslava 01:01
Livaja i Biuk za Europu. Sad je Hajdukov zadatak zadržati ih...
Livaja i Biuk za Europu. Sad je Hajdukov zadatak zadržati ih...

Bilo kako bilo sada ga čeka čišćenje svlačionice i slaganje nove momčadi, pred koju će biti postavljeni visoki ciljevi - ulazak u skupinu Konferencijske lige i borba za oba domaća trofeja. No sad je primarna zadaća prodaja, planirani su transferi Marija Vuškovića, Stanka Jurića, Jaira... jer Hajduk ne može vječno živjeti od zaostalih rata od prodaje Adriana Ismajlija ili od bonusa Lillea za broj nastupa Domagoja Bradarića. Za Vuškovića je ozbiljno zagrizao Torino, a mogućnost da ih preuzme Ivan Jurić bio bi dodatan vjetar u leđa tom poslu.

Hajduku novac nasušno treba, jer, ako je vjerovati informacijama s Poljuda, Jakobušić je jako podigao letvicu želja uoči prijelaznog roka i traži sponzore koji bi pokrili trošak pojačanja. Ne samo da pod svaku cijenu želi zadržati Lovru Kalinića i Marka Livaju, nego i dovesti još nekoliko 'kapitalaca', istog, ako ne i višeg ranga! Mnoga imena su u opticaju, od Josipa Eleza i Kyriakosa Papadopoulosa, preko Filipa Krovinovića i Filipa Bradarića, do Nikole Kalinića, Ivana Perišića..., tko zna koga sve još ne.

- Ništa nas ne košta pokušati, ako ne pokušamo nećemo ni uspjeti – kazao je jednom zgodom Jakobušić, koji se jednako tako nije libio nazvati Slavena Bilića, Ivana Leku, Ivana Jurića, Matjaža Keka... kad je zimus tražio trenera.

Kreće se od onih najboljih i najatraktivnijih, a ako njih ne uspije dovesti, letvica se spušta na niže. U svakom slučaju čeka nas vrlo zanimljivo ljeto, a ovih dana bi trebala biti poznata i sudbina trenera Paola Tramezzanija, koji je na odlasku kazao:
Uprava Hajduka će odlučiti u danima koji slijede, a imam i ja pravo na svoja razmišljanja. Naredni dani će dati odgovore...

Tramezzani je potpisao ugovor na godinu i pol, s tim da Hajduk ima pravo raskinuti ga kad god želi. Talijanski stručnjak još uvijek je u Splitu, čeka razgovore s Nikoličiusom i Jakobušićem, ali i da mu kćerka Emili (8) završi treći razred osnovne škole. U međuvremenu svakodnevno vježba u teretani na Poljudu i uživa sa suprugom Elisom (43) s kojom je jako vezan. Emili i Elisa redovito gledaju utakmice Hajduka na Poljudu, a odmah nakon utakmica Tramezzani ih dođe pozdraviti. Pa iako je Emili tatina mezimica, Paolo je posebno nježan prema supruzi.

Split: Paolo Tramezzani poljubio suprugu Elisu i kćer nakon pobjede na Poljudu

Prije četiri godine gospođa Tramezzani je hitno operirala dobroćudni tumor na kralježnici, i njen suprug je odmah kad je čuo o čemu je riječ raskinuo ugovor sa Sionom i bio uz nju i tada četverogodišnju kćerkicu. Zbog prirode trenerskog posla često putuje i seli se, pa mu je jako važno da supruga i kćer budu uz njega, kao i da budu zadovoljne gradom u kojem žive.

- Split i Dalmacija su prekrasni, doista uživamo ovdje i nadam se da ćemo imati prilike vidjeti još ljepota vaše obale – kazala nam je gospođa Tramezzani, koja je u Splitu brzo pronašala društvo, a može je se sresti na tržnici, ribarnici ili na espressu u nekom od kafića s pogledom na more.

Split: Dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu u 36. kolu Prve HNL

Tramezzani bi volio ostati i nastaviti raditi s ovom momčadi, no pitanje hoće li i dalje je otvoreno, a odgovor znaju samo Jakobušić i Nikoličius. Ako je suditi po tome što je Tramezzani ispunio rezultatski cilj koji je stavljen pred njega, kao i podršci koju uživa od najiskusnijih igrača, onda dileme ne bi trebalo biti. No ako su čelnici Hajduka doista toliko podigli letvicu kada je u pitanu slaganje igračkog kadra, nije isključeno da na nišanu imaju i neko jako trenersko ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'