Obavijesti

Sport

Komentari 48

Lyon izgubio stari sjaj, Betis i Guimaraes za nadigravanje...

Lyon izgubio stari sjaj, Betis i Guimaraes za nadigravanje...
3

Najzvučnije ime u skupini I je Lyon, no nekoć moćni klub morao se zadovoljiti EL-om. Betis je zabio 'osmicu' u play-off, a Vitoria je prošla preko portugalskog kupa

VIDEO

Ždrijeb debitantu Rijeci u Europskoj ligi nije bio naklonjen, no to je bilo i za očekivati s obzirom da je momčad Matjaža Keka bila smještena u četvrtoj jakosnoj skupini. No prolaz protiv Stuttgarta Riječanima ulijeva nadu u moguća čuda, a prednost im je što u natjecanje ulaze bez ikakvih očekivanja.

Na Kantridu će doći Dinamov 'krvnik' iz Lige prvaka Lyon, seviljski Real Betis te portugalska Vitoria Guimaraes.

Dakako, bilo bi nezahvalno tražiti plasman u nokaut-fazu pored dvije momčadi iz 'Lige petice', no domaće utakmice na Kantridi pred uzavrelom atmosferom u režiji Armade bi mogle donijeti pokoji bod protiv Betisa i Vitorije.

Lyon nije ni sjena nekadašnjem klubu koji je harao Ligom prvaka

Nakon godina dominacije Lyon više nije nedodirljiv u francuskom Le Championnatu. I dok je ulogu favorita preuzeo bogati PSG, kod 'lavova' je došlo vrijeme da ne igraju ni Ligu prvaka. Momčad s Gerlanda bila je stalni sudionik natjecanja, Dinamo ga se sjeća po sedam golova na Maksimiru, no njihova realnost sad je Europska liga.

Velike ambicije došle su kraju u play-offu Lige prvaka kad ih je iznenadio Real Sociedad, koji je od elitnog natjecanja 'apstinirao' jako dugo. Baskijci su pobijedili Lyon u obje utakmice 2-0, a Francuzima preostaje borba za naslov u EL-u kad im je u domaćem prvenstvu to sad gotovo nemoguća misija.

Betis s osam golova furiozno u Europsku ligu

Real Betis, koji je gotovo uvijek u sjeni gradskog rivala Seville, nije poput Lyona, porazom stigao do Europske lige, naprotiv, u play-offu je snagu pokazao razbivši Jablonec u dvije utakmice. U 180 minuta Španjolci su razbili češku momčad s ukupnih 8-2 i najavili prolazak u nokaut-fazu natjecanja. No zanimljiv je put Betisa, koji je samo prije dvije sezone izborio povratak u Primeru da bi sedmim mjestom došli do Europe. Iako im nedostaju zvučna imena, izuzev Juanfrana i strijelca Rubena Castra, Betis može svakome pomrsiti račune pa i favoriziranom Lyonu.

Soudani 'donio' Guimaraesu Europu

Iako su u portugalskom prvenstvu završili deveti u prošloj sezoni, nogometaši Vitorije Guimaraes put do Europe pronašli su preko portugalskog kupa. I to na kakav način. Ništa nije obećavalo da će Guimaraes doći do trofeja preko favorizirane Benfice, no zadnju nadu u trofej uspjeli su uništiti klubu iz Lisabona, 'ukravši' im Kup nakon što su netom prije prokockali Europsku ligu i naslov u domaćem prvenstvu. 

Kao što su to učinili Chelsea i Porto, i Guimaraes je preokretom u završnici utakmice srušio Benficu. Ista je vodila 1-0 do 79. minute, a onda je golom sadašnjeg igrača Dinama Soudanija Vitoria izjednačila, pa odnijela pobjedu 2-1 dvije minute kasnije. Klub bez zvučnih imena prava je prilika Rijeci da uzme pokoji bod pa i pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'