Obavijesti

Sport

Komentari 2

Njemica 'pomela' Petru Martić

Njemica 'pomela' Petru Martić
3

Martić je na početku bila konkurentna, prva došla i do prilike za 'break' u trećem gemu, ali tada je Ukrajinka koja igra za Njemačku potpuno preuzela kontrolu meča

VIDEO

Njemačke tenisačice povele su protiv Hrvatske u dvoboju razigravanja u Billie Jean King Cupu, koji je u petak započeo u riječkoj dvorani Zamet, a vodstvo gošćama donijela je 20-godišnja Eva Lys (WTA - 123.) koja je sa 6-1, 6-4 iznenadila najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić (WTA - 39.).

Pokretanje videa...

00:19

Martić je na početku bila konkurentna, prva došla i do prilike za 'break' u trećem gemu, ali tada je Ukrajinka koja igra za Njemačku potpuno preuzela kontrolu meča.

Lys je spasila 'break-loptu', povela 2-1, a potom u sljedećem gemu oduzela servis Martić, iako je hrvatska tenisačica imala 40-15. No, njemačka predstavnica je nanizala četiri poena i došla do prvog 'breaka' u meču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Martić je i nakon toga nastavila gomilati neiznuđene pogreške, koje su na početku dvoboja bile češće kod suparnice, što je rezultiralo nizom od sedam osvojenih gemova Eve Lys koja je sa 6-1 osvojila prvu dionicu meča i povela 2-0 u drugom.

Novi 'break' u petom gemu donio je njemačkoj tenisačici prednost od 4-1, a potom ga je i potvrdila za prednost od 5-1.

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke

Lys je kod 6-1, 5-1, 40-40 bila udaljena samo dva poena od velike pobjede. No, tada je Martić sjajno reagirala, osvojila deset od sljedećih 11 poena i ostala u meču.

Tek u osmom gemu drugog seta, poslije više od sat vremena nakon što je imala prvu i jedinu priliku za oduzimanje servisa, Martić je uspjela ugroziti Lys kad je Njemica bila na servisu i bez izgubljenog poena doći do prvog 'breaka u meču.

Lys je u desetom gemu drugog seta po drugi put servirala za pobjedu i nakon 83 minute igre stigla do dvije meč-lopte. Na prvu je promašila, ali na drugu je Martić retern poslala u aut i doživjela neočekivan poraz.

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke

Najbolja hrvatska tenisačica je napravila čak 41 neiznuđenu pogrešku, 14 više od suparnice koja je imala i 12 izravnih poena više od 31-godišnje Dućanke.

Za Martić je ovo bio prvi nastup nakon više od mjesec dana bez službenog meča, dok je Lys dokazala da je u odličnoj formi, što je dokazala rezultatima uoči dolaska u Rijeku, kad je došla do finala vrijednog dvoranskog ITF turnira u engleskom Shrewsburyju te osvojila dvoranski ITF turnir u slovačkoj Trnavi.

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke

 drugom meču prvog dana dvoboja 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko (WTA - 194.) će zamijeniti ozlijeđenu Donnu Vekić i suprotstaviti se najbolje rangiranoj Njemici u ovom meču, 23-godišnjoj Jule Niemeier (WTA - 61.) koja ju je pobijedila u oba dosadašnja međusobna dvoboja, odigrana ove i prošle godine na ITF turniru Zagreb Ladies Open, na zemljanoj podlozi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener