Obavijesti

Sport

Komentari 65

Ma Ivanušec je stvarno klasa, Franjićeva utakmica karijere, a Theophile dominirao obranom!

Ma Ivanušec je stvarno klasa, Franjićeva utakmica karijere, a Theophile dominirao obranom!

Bruno Petković se puno trudio, dobio batine i iznudio mnoštvo prekršaja, ali ga i dalje ne ide. No, često i previše komplicirao. Mislav Oršić se podredio momčadi, pa je čak i 'udarao po nogama'...

VIDEO

Dinamo je odradio još jednu pravu europsku utakmicu, u Varšavi svladao (1-0) Legiju i zasluženo stigao u playoff fazu Lige prvaka. Junak utakmice bio je sjajni Bartol Franjić koji je prvo poluvrijeme odradio na lijevom boku, a u nastavku bio zadnji vezni, no u igri "modrih" dopali su se još Ristovski, Theophile i Ivanušec...

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

Dominik Livaković (6,5) - i u Varšavi je imao dosta prigovora na svoje suigrače, ali svi skupa su uspješno odradili posao. Skinuo nekoliko dalekometnih udaraca, jednom ga spasila greda. Bio prilično siguran, ulijevao sigurnost suigračima.

Stefan Ristovski (7) - dosta dobra utakmica, pružio puno više nego u Zagrebu. Na svojoj strani nije imao nikakvih problema s prodornim Mladenovićem, a bio je aktivan prema naprijed. Presjekao loptu domaćinu i započeo akciju kod jedinog gola na utakmici, kasnije pripremio dobru priliku za Oršića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rasmus Lauritsen (6,5) - prilično siguran u uvodnom dijelu utakmice, ali se vrlo rano ozlijedio. I to bez ikakvog duela, Danac je samo ostao ležati na travnjaku...

od 25. Dino Perić (6,5) - ušao sredinom prvog dijela i vrlo brzo "požutio". Ipak, to ga nije omelo u igri, dobio većinu zračnih duela pred svojim vratima, a nekoliko puta sa stoperske pozicije fino razigrao prema Majeru i Mišiću, u začetku akcije napravio "igrača više".

Kevin Theophile-Catherine (7) - možda i najbolji pojedinac u Dinamovoj zadnjoj liniji. Čvrst, moćan i rezolutan, ne libi se nabiti loptu na tribine, igrao bez ikakvog kompliciranja, odradio utakmicu bez greške. Dominantan i u skoku, bio na visokoj razini.

Bartol Franjić (7,5) - da, imao je jednu pogrešku u nastavku, izgubio loptu u opasnoj zoni, ali odradio sjajan posao. Kako na lijevom boku, tako i u sredini terena. Postigao prvijenac u dresu Dinama, fantastično istrčao 60-ak metara, pa desnom nogom matirao Boruca. I odveo Dinamo u playoff Lige prvaka.

Kristijan Jakić (6,5) - taktički uredan, jako discipliniran. Pametno čuvao leđa Majeru i Mišiću, odradio "prljavi posao", ali iznenađujuće već na poluvremenu ostao u svlačionici.

od 46. Francois Moubandje (6,5) - već na poluvremenu dobio priliku, zaigrao s jasnim ciljem, zatvoriti lijevi bok. I s te strane nije "curilo", Moubandje prema naprijed nije bio aktivan. Također, dobio nekoliko važnih skokova, riješio dvije-tri opasne situacije pred svojim vratima.

Luka Ivanušec (7) - kakva klasa! Što je sve napravio kod jedinog gola Dinama. Povukao kontranapad, "biciklom" se riješio čuvara, pa još bolje podvalio loptu usamljenom Franjiću. Svaki njegov potez ima smisla, svojim driblinzima redovito muči suparničke čuvare.

od 64. Luka Menalo (6,5) - imao priliku nokautirati Legiju, zabiti za 2-0, ali je iz dobre situacije loše šutirao. Puno se bavio defenzivom, dupliranjem Mladenovića na desnoj strani, opravdao povjerenje.

Lovro Majer (6,5) - opet puno s loptom u nogama, a to je stil igre koji odgovara Dinamu. Pokušavao iz daljine prevariti Boruca, jednom dobro tukao iz slobodnog udarca, sudjelovao u akciji kod gola Dinama.

od 77. Amer Gojak (-) - rastrčao se u sredini terena, donio momčadi dozu ozbiljnosti, ali igrao premalo za ocjenu.

Josip Mišić (6,5) - obrambeno vrlo dojmljiv, napadački korektan. Miran s loptom u nogama, ne griješi u predaji, a uvijek ide čvrsto u - "kost". Imao dva tri dobra bloka pred vlastitim vratima, kod njega se osjeti veliko iskustvo. Dostojno zamijenio kapetana Ademija.

Mislav Oršić (6,5) - dvaput pokušao iz daljine, jednom glavom poslao loptu pored gola. I dalje nije to "pravi Oršić", Dinamu jako nedostaju njegovi karakteristični okomiti prodori. Ali, potpuno se podredio momčadi, pa tako zbog jednog čvršćeg prekršaja (spriječio opasan kontranapad) dobio i žuti karton.

Bruno Petković (6) - opet za nijansu slabiji od ostatka momčadi, trudi se, ali ga nije išlo. Dobio puno batina, iznudio mnoštvo prekršaja, ali i previše komplicirao s loptom u nogama, prečesto ide "u meso", pokušavao na silu proći kroz gomilu suparničkih braniča.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu