Obavijesti

Sport

Komentari 21

Ma, kakav Katar! Slijedi pikado ludnica i lov na 500.000 funti: Wright brani titulu, igra i Hrvat

Ma, kakav Katar! Slijedi pikado ludnica i lov na 500.000 funti: Wright brani titulu, igra i Hrvat

Prvi favorit turnira je prema kladionicama ove godine moćni Michael van Gerwen, a kao moguće iznenađenje spominje je mladi Josh Rock (21) koji je protiv van Gerwena pogodio nine darter

VIDEO

Iako je FIFA malo poremetila raspored s ovogodišnjim Svjetskim nogometnim prvenstvom, neće to previše smetati najbolje svjetske pikadiste jer sad oni preuzimaju primat. Kreće još jedno nadmetanje najboljih na svijetu u londonskoj Alexandra Palace, a prvi mečevi kreću večeras od 20 sati. Na rasporedu je i nastup aktualnog svjetskog prvaka Petera 'Snakebitea' Wrighta koji brani titulu, ali pitanje je u kakvom će biti stanju.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić o VAR sucu

Naime, žena koja se brine za njegove outfite i s njim je na svakom natjecanju završila je u bolnici te je zbog toga prošli mjesec nije ni igrao, a i slabije trenirao. Stanje joj je bilo ozbiljno, no trenutačno ide na bolje te je iz bolnice puštena kući. Ali sam Wright našalio se u najavi natjecanja.

European Darts Championship

- Ma Jo (op. a. žena) je sve bolje. Bilo je to užasno za nas, nismo znali što će se dogoditi, ali iza nas je sad najteže razdoblje. Prošli mjesec sam pokušavao trenirati, ali fokus uopće nije bio tu. No, spreman sam. A i Jo je spremila par kombinacija za Svjetsko prvenstvo i sa 'smrtne postelje' - rekao je za Daily Star.

Ukupno će 96 pikadista podijeliti 2.5 milijuna funti, dok će najbolji na svijetu u blagajnu spremiti pola milijuna funti, odnosno približno četiri i pol milijuna kuna. Pa solidna svota za sport za koji svatko misli da može igrati i biti dobar u tome, ali stvari nisu tako jednostavne. Zna to i najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar koji svoje putovanje na SP-u započinje u petak.

648645908

Trije puta ispadao - prošle godine od Adama Hunta (3-0) i prije dvije godine od Rona Meulenkampa (3-1) u prvom kolu, a još je prije 11 godina debitirao i ispao u preliminarnoj rundi od Pera Laursena (4-2). Ove je godine malo drugačije te bi, barem na papiru, na startu trebao imati lakši posao nego prošlih godina, a čeka ga Japanac Toru Suzuki. Krčmar je trenutačno 57. igrač svijeta, dok je Suzuki upao u turnir preko azijskih kvalifikacija i nije rangiran.

Prvi favorit turnira je prema kladionicama ove godine moćni Michael van Gerwen koji je ove godine osvojio gotovo sve jače turnire te je počeo podsjećati na 'zelenu mašinu' kakvu smo gledali neko vrijeme. Tu je uvijek i trenutačno prvi pikadist svijeta Gerwyn Price koji možda nije u najboljoj formi, ali 'puni' se podrškom ili zviždanjem publike te raste kroz turnir. Treći favorit turnira je prošlogodišnji finalist Michael Smith, dok je šesti favorit mladi Josh Rock (21) koji je tek ove godine 'isplivao' na scenu.

European Darts Championship

Odlični predstavnik Sjeverne Irske pogodio je nine darter (op. a. izlazak sa devet strelica) upravo protiv van Gerwena, ali nije mu to bilo dovoljno da slavi protiv Nizozemca. Publika će posebne simpatije gajiti prema ženama koje ove godine imaju tri predstavnice. Tu je neizostavna Lisa Ashton (52), uz 'kraljicu palače' Fallon Sherrock i djevojka koja je osvojila svih osam ženskih turnira, odlična Australka Beau Graves (18) kojoj će ovo biti prvi ovakav nastup na velikoj sceni. 

Prvi mečevi na rasporedu su već od 20 sati i 10 minuta, hrvatski predstavnik igra u petak, 16. prosinca, kao drugi meč dana koji bi otprilike trebao krenuti oko 14 sati i 30 minuta. SP traje od 15. prosinca sve do 4. siječnja iduće godine kad je na rasporedu finale. Prijenose uživo možete pratiti u programu njemačkog Sport 1, kao i Sportske televizije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica