Obavijesti

Sport

Komentari 104

Ma kakvi izgubljeni! Hrvatska će igrati u finalu Eurobasketa!

Ma kakvi izgubljeni! Hrvatska će igrati u finalu Eurobasketa!
4

Naša mlada košarkaška generacija do 20 godina pobijedila je Njemačku i plasirala se u finale Eurobasketa! Tamo nas čekaju Izraelci, koji su uvjerljivo pobijedili Francusku. Finale je u nedjelju u 19 sati

VIDEO

Zvali su ih 'izgubljena generacija' i generacija u kojoj je umrla hrvatska košarka, ali oni su sada konačno pokazali i ispunili svoj pravi potencijal te će se kući vratiti s medaljom oko vrata! Hrvatska U20 reprezentacija je finalu Eurobasketa nakon što je u polufinalu pobijedila domaćina Njemačku 69-61!

Naša mlada košarkaška generacija doživjela je rani povratak kući na FIBA Europskom prvenstvu U18 2016. godine, ali ove godine uspjela je proći ispod radara i postići hvalevrijedan rezultat. Pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da hrvatska košarka u svim generacijama ima niz medalja osim u ovoj do 20 godina.

Ustvari, Hrvatska U20 je četiri puta igrala polufinale i niti jednom nije uspjela ući u samu završnicu. A na sve to, čak nikad nije uspjela niti uzeti medalju! Svaki put bi ostala kratkih rukava i završila na četvrtom mjestu.

Polovicom prve četvrtine Njemačka je imala osam poena prednosti 15-7, ali naši dečki su sjajnom serijom došli do preokreta i prvu četvrtinu završili s vodstvom 19-18. Hassfurther je pogodio tricu za 18-17, ali je Kalajžić u zadnjoj sekundi lijepo poentirao i vratio prednost pred kratki predah.

Drugu četvrtinu igrali smo bolje sve do posljednje minute. U jednom trenutku imali smo pet poena prednosti, no Nijemci su u zadnjem napadu uspjeli ubaciti loptu u obruč i na odmor otići u potpunom egalu. Rezultat na poluvremenu bio je 32-31 u korist Hrvatske.

Treća četvrtina počela je u znaku Njemačke, koja se uspjela vratiti i povesti, ali naši dečki su sjajnom obranom uspjeli ponovno vratiti prednost. Treća četvrtina završila je 50-47, a ono što se dogodilo u zadnjim stotinkama moglo je ući u anale.

Čolak je uzeo loptu na svojoj polovici, negdje oko linije slobodnih bacanja i pogodio koš preko cijelog terena! Kakva šteta što je bilo nekoliko stotinki izvan vremena, ovo bi bio nevjerojatan koš za pamćenje!

U četvrtoj četvrtini sve je bilo riješeno 3 minute prije kraja. Hrvatska je imala 60-56 i pogodila za 62-56, taj rezultat stajao je minutu prije kraja i već se polako moglo početi slaviti! Nijemci su radili sve kako bi uspjeli nadoknaditi zaostatak, ali Hrvatska je ušla u finale!

Najbolji u našim redovima bili su Mate Kalajžić i Krešimir Ljubičić sa po 18 poena, Mateo Čolak dao je 14. Njemačku je predvodio Nils Hassfurther  s15 poena.

Hrvatska će u finalu Europskog prvenstva u Chemnitzu igrati protiv Izraela, koji je razbio Francusku su uvjerljivih 83-57. Finale se igra u nedjelju u 19 sati.

HRVATSKA - NJEMAČKA 69:61

HRVATSKA: Drežnjak, Ljubičić, Nakić, Perković, Uljarević, Barnjak, Čolak, Jordano, Kalajžić, Proleta, Šarić, Vrgoč.

IZBORNIK: Damir Rajković

NJEMAČKA: Freudenberg, Hundt, Mushidi, Olinde, Stanić, Hassfurther, Hecker, Lagerpusch, Sanders, Šerić, Weidemann, Zylka.

IZBORNIK: Alan Ibrahimagić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom