Obavijesti

Sport

Komentari 25

Ma može i s jednom rukom: Pavić i Mektić spasili meč loptu i opet ušli u finale Wimbledona!

Ma može i s jednom rukom: Pavić i Mektić spasili meč loptu i opet ušli u finale Wimbledona!
5

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u subotu finale parova u Wimbledonu i pokušati obraniti naslov. Nakon četiri sata i 22 minute izbacili su Kolumbijce Cabala i Faraha

VIDEO

Obojica su pretrpjela ozljede, Mate sa zapešćem, Nikola s usnicom, gubili su 2-1 u setovima, ali nakon četiri sata i 22 minute pretrpjeli ovacije terena broj 1 u Wimbledona i nakon četiri sata i 22 minute izbacili Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatni olimpijci Mektić i Pavić

Pokretanje videa...

Zlatni Nikola Mektić i Mate Pavić vraćaju se s Olimpijskih igara VIDEO

Hrvati Nikola Mektić i Mate Pavić, drugi nositelji i branitelji naslova, opet će igrati u finalu Wimbledona, a pritom su spasili i meč-loptu u petom setu! Pobjeda je na koncu stigla u produženom tie-breaku 6-7 (2-7), 7-6 (7-0), 4-6, 6-2, 7-6 (10-4). To im je 13. zajednička u nizu i 23. na travi, dok na Wimbledonu imaju čistih 11-0.

Pavi? i Mekti? pobjednici su Wimbledona u konkurenciji parova

Cabal i Farah dobivali su Hrvate i lani na tvrdoj podlozi (Dubai) i ove godine na zemlji (Monte Carlo), ali treća je ipak bila sreća za Mektića i Pavića koji su ušli u meč s breakom, ali ga i odmah izgubili, a prvi set osvojili su protivnici u tie-breaku 7-2. Tom prilikom Pavić se i ozlijedio, nezgodno je pao na desnu ruku nakon jednog voleja i dobio je povez na zapešću.

Pavićevu ozljedu možete pogledati OVDJE.

Do kraja meča on nije uopće koristio tu ruku u igri, već samo za bacanje loptice, pa je i bekend igrao jednoručno. To ovu pobjedu čini još nevjerojatnijom. Ali i Mektić je imao posjet liječnika krajem trećeg seta, nakon što su drugi Hrvati osvojili u besprijekornom tie-breaku 7-0. Mate je tad reketom - dakako, slučajno - opalio Nikolu po usnici i raskrvario je.

Mektićevu ozljedu možete pogledati OVDJE.

Dobro raspoloženi Mektić pogledao je na mobitelu kako to izgleda, pa kad ga je već izvadio, opalio je i nekoliko selfieja. A pridružio im se i Farah! Kolumbijci su na koncu osvojili taj set breakom kod 5-4, a organizatori odlučili spustiti krov. Pavić je bio ljutit, bilo je 20.20 po londonskom vremenu, svjetla je bilo dovoljno, a nebo vedro. No ništa tu nije mogao.

Možda je to bila i pila naopako jer je nakon 12-minutnog prekida (trebao je biti kraći, ali zapinjao je mehanizam) zlatni olimpijski par odmah napravio break pa ga potvrdio za 4-1, a peti set nije bio upitan. U završnici, kao i u drugom setu, nije bilo breaka, a lako ga je moglo biti, i to kod 5-4 za Kolumbijce. Imali su meč loptu na servisu Mektića, a retern je zapeo negdje na vrhu mreže. Uh...

Pavi? i Mekti? pobjednici su Wimbledona u konkurenciji parova

Kad su to već preživjeli, Hrvati su dali gasa u produženom tie-breaku i serijom 4-0 odjurili na 6-3, a potom završili posao za veliko veselje i Ivana Perišića, novog igrača Tottenhama, koji ih je bodrio s tribina.

Perišićev posjet Wimbledonu možete pogledati OVDJE.

Njih će u subotnjem finalu na središnjem terenu, nakon ženskog finala između Tunižanke Ons Jabeur i Kazahstanke Elene Ribakine, čekati Australci Matthew Ebden i Max Purcell, 14. nositelji. Oni su nakon četiri sata igre okrenuli 0-2 u setovima i spasili pet meč-lopti u trećem setu. Izbacili su prve nositelje, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburya 3-6, 6-7(1), 7-6(9), 6-4, 6-2.

Pavić ima tri Grand Slama u paru s tri različita partnera, Austrijancem Oliverom Marachom (Australian Open 2018.), Brazilcem Brunom Soaresom (US Open 2020.) i Mektićem lani u Wimbledonu. Nikoli je to jedina titula, jedno je finale izgubio (baš protiv Pavića), a sad im samo Australci stoje na putu do obrane naslova. 

Skupski i Krawczyk slavili u mješovitim parovima
Britanac Neal Skupski i Amerikanka Desirae Krawczyk obranili su naslov pobjednika Wimbledona u konkurenciji mješovitih parova nakon što su u finalu porazili Australce Matthewa Ebdena i Samanthu Stosur sa 6-4, 6-3.
Skupski i Krawczyk su postali prvi mješoviti par koji je obranio naslov u Wimbledonu nakon što su to uspjeli Česi Helena Sukova i Cyril Suk 1996. i 1997.
Krawczyk, kojoj je ovo četvrti Grand Slam naslov u mixu, postala je prva Amerikanka koja je dva puta uzastopce u mješovitim parovima slavila u Wimbledonu nakon Billie Jean King (1973., 1974.).
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union