Sport

Komentari 15

'Ma nema straha za budućnost, opet ćemo biti jaki, vidjet ćete'

'Ma nema straha za budućnost, opet ćemo biti jaki, vidjet ćete'

Mi nećemo biti u problemima kao Španjolci kad im odu Entrerrios (37), Aguinagalde (36), Šterbik (39)... Pa pogledajte Šipića i Mandića! Oduševili su me. A dolazi i Jaganjac, kaže Slavko Goluža

Ja se ne bojim za hrvatsku rukometnu reprezentaciju! Mi imamo bazu igrača i dolaze novi dečki, pogledajte samo malog Mandića i Šipića kao predvodnike ‘novog vala’... Ovo im je prvo veliko natjecanje, a bili su po meni odlični! Neki drugi, poput Španjolaca, bit će u problemima. Mi ne, kaže bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža.

- Pazite, Španjolci će vrlo brzo ostati bez kapetana Entrerriosa, kojem je već 37 godina, pa Canelasa (32), Aguinagaldea (36), pa mog prijatelja Arpada Šterbika... Tko zna kad će opet imati takvu generaciju - rekao je Keta:

- A kod nas već dolaze Jaganjac kao lijevi vanjski, vratit će se i oporavljeni Mamić. Pa onda desni vanjski, tu imamo Šimu Ivića, Šebetića, Butorca, koji igra vrlo dobro kod mene u Tatranu, a može igrati i krilo. Pa Obranovića. I Domagoj Pavlović, kad se oporavi, bit će kandidat za srednjeg vanjskoga, kao i Lovro Jotić. Na lijevom krilu šansu čeka Lovro Mihić, na crti imamo još Brozovića i Šušnju. Na desnom krilu Božića-Pavletića. Na golu su tu Pešić i Filip Ivić. Ma ja sam stvarno optimist kako god ovo prvenstvo završilo... Imamo mi itekako s čime ‘ratovati’.

Dakle, praktički po dva rješenja na svakoj poziciji imat će izbornik koji naslijedi Lina, jer Červar je jučer rekao da najkasnije iduće godine odlazi s klupe “kauboja”. Naši mladi dečki poput Mandića i Šipića iskoristili su svoju šansu na ovom prvenstvu, bili su zaista vrlo dobri. Goluža kaže da novu generaciju talentiranih igrača ima i Island. Rezultat nisu mogli ni očekivati s obzirom na probleme s ozljedama, tako da su dobru minutažu dali klincima poput 17-godišnjeg Thrastarsona, najmlađeg igrača ovog Svjetskog prvenstva.

- Briljirao je na europskom U-18 prvenstvu kod nas i, ako se bude razvijao kako treba, bit će to pravi igrač. Sa 17 godina zabio je dva gola Francuzima, recimo. I ovaj mladi golman Björvingsson nije bio loš na ovom prvenstvu kad bi ušao s klupe. Imaju i 19-godišnjega Kristjanssona, koji je već u Kielu - kaže Goluža i dodaje:

- Recimo, u budućnosti i Mađare vidim vrlo visoko. Sviđa mi se njihova momčad, Banhidi je već sad vrhunski pivot, a tek su mu 23 godine... Uz njega, tu su Boka (25), Hornyak (23) i Juhasz (22) pa Ligetvari (22). Izgubili su samo od Danske i Švedske na ovom SP-u, i to samo 2-3 razlike. Bit će odlični ti Mađari, vidjet ćete...

Dakle, ovaj SP donio je neka nova imena koja bi godinama trebala vladati svjetskim rukometom.

Među njima su i naši dečki - Šipić i Mandić!

Najčitaniji članci