Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mađari Szilagyi i Csanyi treći put osvojili utrku u Kumrovcu

Mađari Szilagyi i Csanyi treći put osvojili utrku u Kumrovcu
9

Članovi AK Delta Sport najbrže su savladali subotnja 4 brzinska ispita, a slavili su i u neslužbenom dijelu, kad su se vozila 2 brzinca na parkiralištu Termi Tuhelj

VIDEO

Janosz Szilagyi i Botond Csanyi u Mitsubishi Lanceru Evo IX pobjednici su 4. Rallya Kumrovec. Članovi AK Delta Sport iz Zagreba najbrže su savladali subotnja 4 brzinska ispita, a slavili su i u neslužbenom dijelu programa u petak, kad su se vozila 2 brzinca na parkiralištu Termi Tuhelj. Drugo mjesto izborili su branitelji naslova Daniel Šaškin i Damir Bruner u Mitsubishi Lanceru Evo X, dok su treće mjesto izborili Nenad Lončarić i Tomislav Pazman u Subaru Imprezi.

Aktualni prvaci Hrvatske Juraj Šebalj i Toni Klinc ostvarili su najbrže vrijeme na prvom brzinskom ispitu, ali su odmah nakon njega isključeni iz daljnjeg natjecanja u konkurenciji PH. Jedna od najiskusnijih hrvatskih posada načinila je početničku pogrešku, nije poštivala itinerer i nije se pojavila u vremenskoj kontroli prije starta brzinca. Slična sudbina snašla je Juraja Puškara sa Sašom Lozarom, koji se po prvi put okušao u ulozi suvozača. Objema je posadama dopušten start u konkurenciji Rally Challengea, nakon poretka Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Sjeverne lige.

Nakon Šebaljevog isključenja vodstvo je preuzeo Szilagyi, koji je u poslijepodnevni dio rallya ušao s 14,7 sekundi prednosti u odnosu na Šaškina. Prvi od dva popodnevna brzinca donio je neočekivani preokret. Antal Kovacs u Fordu Fiesti R5 zbog kvara je vozio sporijim tempom, te je tom prigodom zasmetao sunarodnjaku Szilagyiju, koji je na cilju imao 16,2 sekunde sporije vrijeme od Šaškina i pao na drugu poziciju. Glavno pitanje uoči posljednjeg brzinskog ispita bilo je hoće li Šaškin stići do druge pobjede u Kumrovcu ili će Szilagyi slaviti po treći put. Šaškin se ubrzao i ostvario 11,4 sekunde bolje vrijeme nego u prvom prolasku stazom, ali to nije bilo dovoljno. Szilagyi je iskoristio Kovacsevo odustajanje i bez „smetnji“ na stazi ostvario za 6,6 sekundi bolje vrijeme od Šaškina i odnio pobjedu.

Utrku je startalo 37 posada, a do cilja ih je došlo 26. Tijekom trećeg brzinskog ispita došlo je do težeg izlijetanja Marka Čerljenka i Tomislava Petrovića, zbog čega je ispit prekinut. Čerljenko i Petrović prošli su bez težih posljedica, a ukupno osam posada dobilo je identično vrijeme. Jedina ženska posada Gorana Hunić i Katarina Husnjak izborila je 23. mjesto. U konkurenciji deset klubova pobjedu je odnio AK Delta Sport Zagreb ispred AK Zagorje Oroslavje i AKK Sveta Nedelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...