Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mađari u premijernoj europskoj utakmici na Pampasu: Protivnik za svaki respekt, nije lako...

Mađari u premijernoj europskoj utakmici na Pampasu: Protivnik za svaki respekt, nije lako...

ZTE, kojega je Dinamo prije 21 godinu razbio u Kupu Uefe 9-1 u dvije utakmice, imao je dvojicu bivših igrača Osijeka, a još dvojicu aktualnih na posudbi koji će biti važan adut treneru Tomasu

VIDEO

Kuglice u Nyonu htjele su da prvi inozemni protivnik na novom stadionu Pampas u Osijeku, kojega su pretežito financirali Mađari, bude baš mađarski klub. ZTE će stići na Opus Arenu 27. srpnja, a uzvrat je 3. kolovoza u tristotinjak kilometara udaljenom Jegerseku. Pet dana prije prve europske utakmice Osijek će debitirati na Pampasu protiv Slaven Belupa u prvom kolu HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek preselio na novi stadion

VIDEO

Dinamo je davne 2002. razbio ZTE u prvom kolu Kupa Uefe, na Maksimiru je bilo 6-0, a u uzvratu 3-1. Klub je to bivših igrača Osijeka Zorana Lesjaka (35) i Erosa Grezde (28), kojem ističe ugovor krajem mjeseca. U kadru je i Crnogorac rođen u Kninu s hrvatskom putovnicom Bojan Sanković (29).

- Protivnik za svaki respekt koji je osvojio mađarski kup, nije lako doći do finala i osvojiti ga. Protivnik dobar, momčad je mlada, mađarska liga je jako dobra, iz godine u godinu se diže. Proći će kvalitetniji protivnik u dvije utakmice, mi moramo biti spremni i pokazati tu prednost što igramo prvu utakmicu pred domaćom publikom. Nadam se da će stadion biti ispunjen i s pozitivnim rezultatom da odemo tamo na drugu utakmicu. Nadam se da ćemo proći dalje - rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

ZTE je preko kupa izborio Europu, a u prvenstvu se jedva spasio od ispadanja završivši na devetom mjestu od 12. Osijek je zadnjih godina igrao pripremne utakmice protiv ZTE-a, dvaput pobijedio i jednom remizirao, a često su ti ogledi, iako formalno prijateljski, bili na nož.

Osijek: NK Osijek započeo pripreme na svom novom stadionu

Dvojicu je igrača Osijek posudio baš ZTE-u

- Poznajem mađarski nogomet, pratio sam dosta mađarskih momčadi. To su momčadi koje igraju agresivno i čvrsto, protiv njih nije lako. Treba se dobro pripremiti i analizirati ih. A onda ćemo, nadam se, pokazati da smo kvalitetniji protivnik - ponovio je Stjepan Tomas.

Dragocjene bi informacije mogli dati Šime Gržan (29) i Josip Špoljarić (26), koji su prošlu sezonu bili na posudbi iz Osijeka upravo u ZTE-u.

- Imamo igrače koji su igrali tamo, raspitat ćemo se kod njih kakav je to klub, igrači, momčad, trener. Prikupit ćemo informacije, pratit ćemo ih kroz pripremne utakmice, znamo s kim igraju i bit ćemo spremni pred prvu utakmicu na Pampasu - zaključio je Tomas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...