Obavijesti

Sport

Komentari 20

Magic puno očekuje: Mario je najbolji igrač na ovome draftu

Magic puno očekuje: Mario je najbolji igrač na ovome draftu
4

Atletski gledano, ne postoji razlog zašto ne bi bio vrhunski obrambeni igrač. Naučit ćemo ga kako da se ne odmara u obrani, rekao je Scott Skiles, novi trener Orlanda

VIDEO

Mario Hezonja oborio je rekord! Skočio je daleko iznad Darija Šarića s prošlogodišnjeg Drafta, a preskočio je i sva očekivanja koja su ga svrstavala između sedmog i desetog izbora. S petim izborom Drafta 2015. godine, Orlando Magic izabrao je našeg 20-godišnjaka!

Orlando je i lani prozvao hrvatsko ime i prezime, ali Šarića je odmah poslao u Philadelphiju u zamjenu za Elfrieda Paytona. On sada razigrava Magic, pomaže mu i Victor Oladipo na poziciji šutera, a na niskom krilu je Tobias Harris, lani najbolji igrač Orlanda. 

- Dolazak Marija najbolji je korak prema onome što želimo, a to je imati raznovrsnu momčad. Vrhunski je napadač, sjajan šuter i uklopit će se u našu viziju. Bit će s nama iduće sezone. Uzbuđeni? Naravno da smo uzbuđeni, htjeli smo baš njega, nadali smo se da će biti slobodan. Sviđaju nam se njegove vještine, osobnost, karizma i uvjereni smo da će se savršeno uklopiti u našu momčadi. Igrao je s 'velikim dečkima' proteklu sezonu i to će mu jako koristiti u NBA-u - rekao je Rob Hennigan, generalni menadžer Orlanda te dodao:

- Jednostavno mislimo da je Mario bio najbolji igrač na ovom draftu. Jako vjerujemo u njegove sposobnosti. Na našem radaru bio je četiri ili pet godina. Gledali smo ga u juniorima, Barceloni, reprezentaciji... Jako je talentiran, ne očekujemo od njega samo da zabija trice ili spektakularno zakucava nego i da nam donosi pobjede. 

Novi trener Magica Scott Skiles je trenirao i Roka Ukića u Milwaukee Bucksima.

- Vidimo Marija kao igrača koji može igrati sa svima. Imamo trojicu-četvoricu igrača koji mogu igrati po dvije pozicije, Mario može igrati sa svima njima kao šuter ili nisko krilo - rekao je Skiles, poznat kao strog i zahtjevan trener. 

- Atletski gledano, ne postoji razlog zašto ne bi bio vrhunski obrambeni igrač. Naučit ćemo ga kako da se ne odmara u obrani. Pun je samopouzdanja, a to nama baš treba. Možda ponekad malo predugo 'carini' loptu, no ti nije nešto što se ne može popraviti. Kažu da je košarkaški ovisnik, a ovo je pravo mjesto za takve - dodao je Skiles. 

Hezonja će postati treći Hrvat u Orlandu. Bijelo-plavi i crni dres nosili su Mario Kasun i Gordan Giriček. U Orlandu će dijeliti svlačionicu s Nikolom Vučevićem, crnogorskim centrom koji je odradio fantastičnu sezonu i sigurno će pomoći Hezonji s prilagodbom na NBA ligu. 

Prvi izbor drafta očekivano je bio Karl-Anthony Towns s Kentuckyja. Nastavit će karijeru u Minnesotra Timberwolvesima, a u odboru za doček bio je Ricky Rubio. 

- Towns, dobrodošao! Odnesi mi odjeću na kemijsko čišćenje sutra - našalio se Rubio, koji je također morao obavljati slične zadatke kad je bio novak u ligi. 

LA Lakersi na drugom su mjestu uzeli D'Angela Russella, razigravača s Ohio Statea, a Jahlil Okafor pao je na treće mjesto i završio u Šarićevim Sixersima. Philadelphia se očito specijalizirala za sve visoke igrače s Drafta, lani je uzela Joela Embiida, a prije toga i Nerlensa Noela, pa nastaje gužva pod samim košem. 

Najbolje izabrani Europljanin ove je godine Kristaps Porzingiš. Latvijac, čiji je brat Janis proveo kratko vrijeme u GKK Šibeniku, seli iz Seville u New York Knickse. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.