Obavijesti

Sport

Komentari 34

Majčin SMS Bencunu: Crni Marko, što si opet napravio?

Majčin SMS Bencunu: Crni Marko, što si opet napravio?
1

Mojoj sreći nije bilo kraja, krenuo sam skinuti dres i drugi put, ali sam se sjetio da već imam žuti karton. Bila je fenomenalna atmosfera, rekao je Marko Bencun

VIDEO

Na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu okupilo se oko 4000 gledatelja, koji su došli pomoći Hajduku da se popne na prvo mjesto. No Hrvatski dragovoljac je na poluvremenu vodio sa 1-0 i činilo se kako će 'bili' propustiti još jednu priliku. 

Navijači su pokušavali pomoći na sve načine, početkom drugog poluvremena skandirali su: 'Kiš, Kiš...' ne bi li Tudor uveo još jednog napadača. No trener Hajduka nije poslušao njihovu sugestiju i u igru je poslao Marka Bencuna, koji se prometnuo u junaka. S dva gola potopio je Dragovoljac i odveo Hajduk na vrh ljestvice. 

- Presretan sam, osjećaj je fenomenalan, trebali bi biti u mojoj koži, da bi znali kakav je osjećaj - kazao je jutro nakon neprospavane noći Bencun. 

- Telefon mi nije prestajao zvoniti, stizale su brojne čestitke. Najoriginalnija je mamina. Nije gledala utakmicu, pa je sva u brizi napisala: ''Crni Marko, što si opet napravio, svi me zovu?'' 

Mamin SMS nije bio slučajan, jer Marko je u prošlosti često bio Hajdukov  ''zločesti dečko''. Pogotovo se na njega ljutio Mišo Krstičević, koji ga je s 15 godina otkrio u Međugorju i doveo u Hajduk, no nije podnosio njegovu ''nonšalanciju''. Vikao je Krstičević na njega, od muke čupao kosu i bacao rokovnik, čak ga je i vadio nakon samo 20-ak minuta iz igre, a kad nije znao što bi s njim, poslao ga je u drugu momčad Primorac iz Stobreča.  

- Bilo je to teško razdoblje za mene, no u drugoj ligi sam stekao i nešto iskustva. Na sreću Tudor me na početku sezone vratio i za to sam mu zahvalan.

Zato mu je Marko i potrčao u zagrljaj nakon drugog gola, pa su skupa otrčali do navijača na tribinama. 

- Mojoj sreći nije bilo kraja, krenuo sam skinuti dres i drugi put, ali sam se sjetio da već imam žuti karton. Bila je fenomenalna atmosfera, gostovanje, a cijeli stadion navija za nas, kao na Poljudu.

Bencun je u sezonu startao golovima Zadru i Turnovu, no zbog potresa mozga i ozljede koljena morao je pauzirati. 

- Stalno me prate ozljede, cijeli juniorski staž sam propustio zbog dvije operacije koljena. Nemam kontinuitet i to me muči, vjerujem da ću kad budem standardan nekoliko utakmica u nizu, igrati bolje i zabijati više golova.

I pomoći Hajduku da ostane na vrhu ljestvice. 

- Ambicije rastu, sigurno bi bilo lijepo ostati na vrhu. U ovih 13 kola smo pokazali da možemo, a moja želja je da do derbija s Dinamom u Maksimiru izdržimo na prvom mjestu, a onda što bude. Pozivam navijače da nas u subotu dođu podržati na Lokomotivu, da nam pomognu ostati na prvom mjestu - zaželio je mladi napadač, kojemu je uzor Leo Messi

Uskoro će proslaviti 21. rođendan, no djeluje zrelije. Vjerojatno jer ga život nije mazio. Rano je ostao bez oca Ivana, majka Zdenka vodi mali pansion u Međugorju, stariji brat Mateo studira, a on se brine za mlađeg brata Luku, koji igra u kadetima RNK Splita. 

- Moram, ja sam mu skrbnik, brinem o njemu, odem mu na primanje u školu - otkriva Bencun, koji je nedavno kupio automobil. 

- Ranije sam pješačio, vozili su me i suigrači, a posudio bih ponekad i automobil od djevojke. Sada sam kupio Golfa...

Bencun u nadoknadi srušio Dragovoljac i donio vrh 'bilima'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'