Obavijesti

Sport

Komentari 7

Majer prošao skupinu, Grobari baljkadom prekinuli utakmicu

Majer prošao skupinu, Grobari baljkadom prekinuli utakmicu
5

Tomasov Šerif izgubio je kod Real Sociedada, dok je Manchester United na Old Traffordu teškom mukom pobijedio Omoniju 1-0, a gol odluke zabio je Scott McTominay u trećoj minuti sudačke nadoknade

VIDEO

Nogometaši Rennesa, Fenerbahčea i Freiburga osigurali su plasman u drugi krug Europske lige nakon što su u susretima 4. kola upisali nove pobjede.

Rennes je u susretu 4. kola B skupine u Varšavi pobijedio kijevski Dynamo sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Christopher Wooh u 48. minuti. Assignon je bacio iz kornera, a Wooh zabio za 1-0.

Hrvatski veznjak Lovro Majer igrao je za Rennes cijeli susret.

Europa League - Group B - Dynamo Kyiv v Stade Rennes

Gostujuću pobjedu ostvario je i Fenerbahče koji je porazio AEK Larnacu sa 2-1 u susretu s tri kaznena udarca i jednim crvenim kartonom.

Fener je poveo u 16. minuti golom Joao Pedra, izjednačio je Ivan Tričkovski iz kaznenog udarca u 52. minuti, no goste je u novu prednost doveo Michy Batshuayi u 80. minuti iz novog kaznenog udarca. U 85. minuti AEK je ostao s igračem manje nakon što je Angel Garcia skrivio penal. Pucao je Enner Valencia, ali je Kenan Pirić obranio njegov udarac.

Nakon četiri kola Rennes i Fenerbahče vode s po 10 bodova i osigurali su prolaz, no još je upitno tko ide direktno u osminu finala, a tko u play-off. Pitanje pobjednika skupine možda će se razriješiti u idućem kolu kada se ova dva kluba sastaju u Istanbulu. AEK drži treće mjesto s tri boda, dok je Dynamo upisao i četvrti poraz.

Prolaz dalje je osigurao i Freiburg koji je u skupini G na gostovanju porazio Nantes s 4-0, a golove su zabili Lukas Kubler (26), Michael Gregoritsch (71), Moses Simon (82-ag) i Wooyeong Jeong (87).

U drugom susretu Karabag i Olympiakos su odigrali 0-0. Filip Ozobić je za domaći sastav igrao od 62. minute, dok je Šime Vrsaljko igrao cijeli susret za goste.

Freiburg vodi na ljestvici sa 12 bodova ispred Karabaga (7), Nantesa (3) i Olympiakosa (1).

Plasman u drugi krug Europske lige osigurao je i Real Sociedad koji je pobijedio Šerif koji vodi hrvatski stručnjak Stjepan Tomas s 3-0.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 34. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Armel Zohouri. Bjelokošćanski branič je u svega 12 minuta sakupio dva žuta kartona oslabivši tako svoju momčad.

Igrača više Španjolci su iskoristili u 45. minuti kada je Alexander Sorloth zabio za 1-0, a u nastavku su domaćini postigli još dva gola, a strijelci su bili Diego Rico (66) i Roberto Navarro (81). Prošlog tjedna Sociedad je na gostovanju porazio Šerif sa 2-0, a zanimljivo i u toj utakmici je Tomasova momčad ostala s igračem manje. Tada je u 60. minuti isključen Moussa Kyabou.

U drugom susretu iz ove skupine Manchester United je na Old Traffordu teškom mukom pobijedio Omoniju 1-0, a gol odluke zabio je Scott McTominay u trećoj minuti sudačke nadoknade. Cristiano Ronaldo je odigrao cijeli susret za United.

Europa League - Group E - Manchester United v Omonia

Real Sociedad je sa 12 bodova osigurao europsko proljeće, ali ne i prvo mjesto u skupini. United je drugi s tri boda manje, Šerif je treći s tri boda, a Omonia je na dnu ljestvice bez bodova.

U susretu iz skupine A PSV Eindhoven je ponovo deklasirao Zurich. Nakon 5-1 iz prve utakmice, ovoga puta Nizozemci su pred svojim navijačima slavili s 5-0. Strijelci su bili Erick Gutierrez (9), Joey Veeraman (15, 55), Ibrahim Sangare (35) i Anwar El Ghazi (84). Nikola Katić je odigrao cijeli susret za goste, dok Ivan Santini nije ulazio u igru.

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je na gostovanju pobijedio Bodo/Glimt s 1-0 upisavši i treću pobjedu uz jedan odgođeni susret. Pogodak odluke zabio je Bukayo Saka u 24. minuti.

Na ljestvici vodi Arsenal a devet bodova, PSV ima sedam, Bodo/Glimt četiri, a Zurich je na začelju bez bodova.

U skupina F prava je drama. Lazio i Sturm su odigrali 2-2, a identičnim rezultatom je završio i susret između Feyenoorda i Midtjylland. Nakon četiri kola sve četiri momčadi imaju po pet bodova.

Lazio je protiv Sturma dva puta vodio, no gosti su izvukli važan bod. Talijanski sastav je poveo u 45. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao Ciro Immobile, no dvije minute kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Manuel Lazzari. Prvi žuti Lazzari je zaradio u 27. minuti, a drugi u posljednjim trenucima prvog dijela.

Izjednačio je William Boving u 56. minuti. Pedro Rodriguez je vratio Lazio u novu prednost u 71. minuti, no Bowing je svojim drugim golom spasio Austrijance. Hrvatski veznjak Toma Bašić je za Lazio igrao od 58. minute.

Feyenoord i Midtjylland su također odigrali 2-2. Emiliano Martinez je doveo goste u vodstvo u 16. minuti, no Feyenoord je okrenuo rezultat golovima Quintena Timbera (32) i Davida Hancka (49). Konačnih 2-2 postavio je Erik Sviatčenko u 59. minuti. Nakon četiri kola sve četiri momčadi imaju po pet bodova.

U skupini C Real Betis i Roma su odigrali 1-1 čime je španjolski sastav osigurao prolaz. Joaquin Sanchez je u 34. minuti doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Andrea Belotti u 53. minuti.

U drugom susretu Ludogorec je pobijedio HJK 2-0 golovima Dennyja Groppera (39) i Ricka (64). Simon Sluga nije branio za domaćine.

Na ljestvici vodi Betis s10 bodova, Ludogorec ima sedam, Roma četiri, a HJK je na nuli.

Konferencijska liga

Nogometaši West Hama svladali su u Londonu, u ogledu 4. kola skupine B Konferencijske lige, s 2-1 Anderlecht te tako došli do četvrte pobjede, ali još uvijek nisu matematički osigurali prvo mjesto.

Benrahma i Bowen su zabijali golove u uvodnih 30 minuta susreta za West Ham, dok je za goste u samom finišu smanjio Esposito iz kaznenog udarca. West Ham je ostao savršen i ima maksimalnih 12 bodova, ali mu još uvijek može zaprijetiti zahuktali danski Silkeborg koji ima šest bodova. West Ham za pad s prve pozicije koja direktno vodi u drugi krug mora izgubiti obje utakmice, a Slikeborg pobijediti u oba slučaja pa tako i u sljedećem kolu, u Londonu baš West Ham.

Inače, Silkeborg nakon prva dva kola nije imao ni bod, a onda je u dvije utakmice utrpao Steaui 10 golova. Prvo je bilo 5-0 na domaćem terenu, a potom istih 5-0 u Bukureštu.

Nogometaši Fiorentine drugi put su unutar sedam dana pobijedili škotski Hearts, ovaj put s 5-1 na domaćem terenu te su ostali u borbi za prvo mjesto skupine A. Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta imala vodstvo od 4-0. Strijelci su bili Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak. Fiorentina je ostala druga te i dalje ima tri boda manje od vodećeg Istanbul Basaksehira koji je u 4. kolu, također kao domaćin, bio bolji od latvijskog Rigasa s 3-0. Dva pogotka je postigao Okada, a jedan Turuc. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić.

Maksimalan učinak i dalje ima Villarreal, jedan od glavnih favorita kompletne Konferencijske lige. Ovog četvrtka Villarreal je teško, ali ipak pobijedio Austriju u Beču 1-0 golom Nicolas Jacksona u 87. minuti. Nakon što su u toj skupini C Hapoel Beer Sheva i Lech iz Poznana odigrali 1-1 Villarreal je postao prva momčad koja je u Konferencijskoj ligi osigurala drugi krug.

U skupini D najbolje stoji Partizan koji je u dva dvoboja dva puta pobijedio Köln, ovog četvrtka na domaćem terenu 2-0. Potom je Partizanu na ruku išla i pobjeda Slovačkog kod Nice od 2-1. Premda je francuska momčad vodila 1-0 golom Diopa sve do 75. minute, na kraju su se Česi radovali uslijed golova Tomiča i Reinberka. Sada Partizan vodi na ljestvici i ima tri boda više od Nice.

No, srpskom klubu prijeti drastična kazna. Grobari su u prvom poluvremenu teren zasuli bakljama i pirotehničkim sredstvima. Oblak dima spustio se na teren, ništa se nije vidjelo pa je sudac prekinuo utakmicu na pet minuta i odveo igrače u svlačionicu. Nakon što se raščistilo sve, igrači su se vratili na teren, sudac je nastavio s utakmicom, ali zaprijetio domaćinima trajnim prekidom ako bace samo jednu baklju.  

Partizan drugi put u tjedan dana pobjedio Koeln i došao blizu proljeća u Europi
Partizan drugi put u tjedan dana pobjedio Koeln i došao blizu proljeća u Europi

Veliki korak prema prvom mjestu u skupini F i plasmanu u drugi krug napravio je švedski Djurgarden, koji je tijekom ljeta iz Europe izbacio Rijeku. U ovom kolu Djurgarden je svladao Gent na domaćem terenu 4-2 te je tom suparniku pobjegao na nedostižnih šest bodova plusa. Belgijanci više ne mogu dostići Djurgarden, kojem je kao jedina prijetnja ostao susjed iz Norveške - Molde. U ovom kolu Molde je slavio kod Shamrock Roversa 2-0 te je Djurgardenu došao tri boda minusa.

Iako je kosovski Ballkani poveo protiv Sivasspora te imao prednost sve do 72. minute, na kraju je turska momčad slavila 2-1 golovima Arslana i Angielskog. Dva kola prije kraja na ljestvici te skupine G vode Cluj i Sivasspor sa po sedam bodova, dok Ballkani i praška Slavija imaju tri manje.

Prvu pobjedu u skupini H ostvario je Žalgiris koji je doma svladao Pjunik 2-1 pa su sve četiri momčad te skupine (Basel 7, Pjunik 6, Slovan 5, Žalgiris 4) unutar tri boda. Za litavski sastav cijelu je utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Petar Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO: ŠTO GRAĐANI MISLE O NOVOM STADIONU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače