Obavijesti

Sport

Komentari 17

Majstor gušenja 'ugušio' Hunta na prvom UFC-u u Rusiji ikada

Majstor gušenja 'ugušio' Hunta na prvom UFC-u u Rusiji ikada
1

Večeras se dogodilo neizbježno i očekivano. Hunt je pokleknuo pred nevjerojatnim vještinama u parteru Olekseja Olejnika, čovjeka koji je zahvatom zaustavio i našeg Mirka Filipovića

VIDEO

Američki UFC probio je večeras još jednu barijeru te potvrdio status globalne velesile - održao je svoju prvu priredbu u Rusiji. Događaj koji je prvotno trebao predvoditi Aleksander Volkov dobio je svoju zamjenu u liku i djelu Olekseja Olejnika, a preko puta njega postavljen je Mark Hunt.

Volkov se na kraju našao u publici odakle je uživo pratio prvi UFC event na ruskom tlu uoči famoznog UFC 229 gdje će odraditi meč s Derrickom Lewisom, a koji predvode Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov. Bio je to događaj, koji će ostati upamćen u MMA povijesti, publika u Moskvi mogla je uživati u njegovu spektaklu.

Preko puta jedan drugog u glavnoj borbi večeri stajali su legendarni Mark Hunt i Oleksej Olejnik. Jedan od najopakijih udarača u povijesti sporta, K-1 Grand Prix pobjednik i kralj "walk-off" nokauta te jedan od najplodnijih parteraša, čovjek koji je 47 od 57 pobjeda u karijeri ostvario nekim zahvatom.

U povijesti MMA-a bilo je zaista sjajnih grapplera, jiu-jitsu majstora, nevjerojatnih parteraša, ali nitko nije ostvario toliko uvjerljivih pobjeda zahvatima, odnosno gušenjima koja su Olejnikova specijalnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Večeras se dogodilo neizbježno i očekivano. Hunt je pobijediti mogao jedino nokautom jer mu je borba na tlu velika boljka. Rus je to znao i taktika je otpočetka bila odvesti borbu u parter. Samoanac je ipak bio blizu prekida u jednom trenutku kada je odlično krošeom zahvatio Olejnika, no jedna greška bila je dovoljna da mu protivnik 'uzme leđa' i prisili ga na predaju u prvoj rundi.

Slavio je 'rear-naked chokeom', jednim od gušenja kojima se proslavio. Čovjek koji je na predaju prisilio i Mirka Filipovića pa doživio procvat u UFC-u tijekom kojeg je dva puta izveo ezekiel gušenje, i vlasnik je ta jedina dva puta u povijesti UFC-a, večeras je nastavio trend i Huntu ostavio nikakve šanse.

Ovom pobjedom postavio je letvicu vrlo visoko i zakoračio u samu elitu teške kategorije te bi, u slučaju još jedne ili dvije pobjede, mogao napasti i titulu prvaka. Do tada, ostaje samo vrijedan divljenja pogled na sve njegove zahvate u karijeri. Zaista impresivno.

U doglavnoj borbi večeri Jan Blachowicz, koji je na UFC Zagreb pobijedio Igora Pokrajca, dobio je Nikitu Krylova D'Arce gušenjem. Andrei Arlovski izgubio je odlukom od Šamila Abdurakimova dok je Aleksej Kunčenko odlukom porazio Thiaga Alvesa.

Mairbek Taisumov nastavio je sjajan niz i ostvario još jednu pobjedu, ovoga puta nad Desmondom Greenom dok je bivši FFC prvak Marcin Prachnio izgubio teškim nokautom.

Srpski borac Stefan Sekulić izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca u svojem debiju u UFC-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka