Obavijesti

Sport

Komentari 25

Majstor Matjaž imao savršen plan: Igračima je sve nacrtao

Majstor Matjaž imao savršen plan: Igračima je sve nacrtao
4

SJAJNI VARGIĆ Trener Kek i trener golmana Ćaleta su mi objasnili crtice o svakom igraču Stuttgarta, čak i koliko je svaki visok, kaže golman Rijeke Ivan Vargić

VIDEO

Ma kakva fešta, kakav odmor. Tek smo odradili prvo poluvrijeme. Već smo jutro nakon pobjede u 11 sati imali trening, javio se trener Rijeke Matjaž Kek.

Ni nakon 11 utakmica na riječkoj klupi simpatični Slovenac nema poraza. U veličanstvenoj atmosferi pred 10.000 gledatelja pao je moćni Stuttgart, momčad čak 70 milijuna eura vrjednija od riječke. 

- Velika pobjeda, naš golman Vargić je bio veličanstven, ali ne mogu samo njega istaknuti. Da bi se dobio Stuttgart, svi su morali izgarati. I jesu - objašnjava Kek.

No ne bi bio nepošten da je izdvojio Vargića. Ono što je 26-godišnjak na golu Rijeke branio doista se rijetko viđa. 

- Ha, to mi je posao, pa ne mogu samo stajati i gledati kako lopte ulaze u gol dok momčad izgara na travnjaku - skromno će Vargić.

Za razliku od mnogih europskih i svjetskih golmana, nema običaj sate provoditi uz internet skautirajući na Youtubeu kako pucaju protinvički igrači.

- Ma ne, nisam to nikad radio, postoje ljudi koji to rade za mene. Ne znam je l’ znate, ali uoči utakmice točno sam znao sve o svakom Stuttgartovu igraču, do najmanjih sitnica. Trener Matjaž Kek i trener golmana Siniša Ćaleta proveli su sate i sate gledajući Stuttgart i sve mi objasnili. Čak sam dobio podatke, primjerice, koliko je svaki igrač visok, težak... Sve su mi nacrtali - otkrio je Ivan Vargić.

No već nakon sjajne pobjede Kek je ponovno počeo crtati, ali ovaj put o Hrvatskom dragovoljcu, s kojim Riječani igraju u nedjelju u 19 sati u Kranjčevićevoj ulici. Ipak, nije mogao pobjeći od povijesne pobjede.

Bila je to večer u kojoj je Rijeka plesala po Kekovim notama. I otplesala najljepši valcer. Trener Rijeke je u mladosti bio dosta blizak s notama. 

- Kao dvadesetogodišnjak sam puštao muziku na slovenskom radiju. Ne nije to bio posao D.J.-a, kratko je trajalo - kaže Kek, koji je i pobjedu protiv Stuttgarta proslavio uz najdražu glazbu.

- Jazz i klasika! To najviše volim, opušta me. Kroz moj nogometni put se formirao i glazbeni ukus. Nekad sam bio roker, eto, danas najviše volim slušati jazz i klasiku. Ne volim jednodnevne hitove - zaključio je Kek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića