Sport

Komentari 77

Makedonci pokrenuli istragu o zataškavanju: Tko je i zašto prvi rekao da nema tragova nasilja?

Makedonci pokrenuli istragu o zataškavanju: Tko je i zašto prvi rekao da nema tragova nasilja?

Spominje se veza između vlasnika noćnog kluba ispred kojeg se dogodio incident i u kojem su svi akteri događaja boravili uoči tragedije. Denis Tot preminuo je u petak

Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je u petak u skopskoj bolnici uslijed posljedica premlaćivanja, iako je voditeljica Kliničkog centra "Majka Tereza" Maja Toteva medijima prenijela da na Hrvatu nema tragova nasilja, a istu je informaciju od nje dobila i hrvatska veleposlanica u Skoplju Nives Tiganj.

Pogledajte video: Preminuo Denis Tot

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonija na čelu sa Bekimom Salijem pokrenulo je izvanredni inspekcijski nadzor u postupku prijema i liječenja Denisa Tota s ciljem daljnjeg rasvjetljavanja slučaja. Sada se istražuje tko je i zašto pokušao zataškati stanje Denisa Tota te plasirao informacije da na tijelu nema tragova nasilja, piše Jutarnji.

Spominje se veza između vlasnika noćnog kluba ispred kojeg se dogodio incident i u kojem su svi akteri događaja boravili uoči tragedije i rukovoditelja Medicinskog centra. 

Makedonska policija u subotu je objavila kako su dvije osobe povezane sa incidentom uhićene, a da se za jednom još traga. Među uhićenima je navodno i djevojka. Također, objavili su i detalje tragedije. Ispred noćnog kluba koji se nalazi u Gradskom parku došlo je do verbalne svađe između Tota i K.L. (19), A.K. (22) i A. Lj. (28), za kojime se još traga.

Makedonski mediji pišu kako je policija došla u posjed snimki videonadzora kojima su rasvijetlili slučaj. Na snimci se navodno vide dvije osobe, dečko i djevojka, kako ulaze u taksi. Hrvatski rukometaš im je nešto dobacio kroz prozor automobila nakon čega su oni izašli iz automobila i nekoliko puta rukama u glavu udarili nesretnog rukometaša koji nije pružao otpor. Nakon što je Tot pao na pod, djevojka ga je navodno još nekoliko puta udarila nogom u glavu poslije čega su pobjegli s mjesta događaja, pišu Makedonci.