Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mala matura: Stolnotenisačice iz osnovne izborile su prvu ligu

Mala matura: Stolnotenisačice iz osnovne izborile su prvu ligu
12

ČUDO IZ VARAŽDINA Skupile su se iz četiri različita grada, prvi put zaigrale zajedno i, iako su još osnovnoškolke, iduće sezone zaigrat će protiv najboljih ženskih stolnoteniskih klubova...

VIDEO

Ana Krupski, Ivona Štriga i Janja Matijašec imaju 14 godina i idu u osmi razred. Bruna Borovec je ‘šestašica’ i tek joj je 12. Iz četiri su različita grada, no zajedno su s varaždinskim STK Starrom izborile nastup u stolnoteniskoj Superligi iduće sezone.  

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:55

- Znam da smo mlade, ali ne bojimo se igrati protiv starijih i iskusnijih igračica. Bit ćemo opuštenije, neće biti pritisak na nama. Ma, mi protiv boljih igračica uvijek dobro odigramo - istaknula je najmlađa Bruna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

Ona je iz Varaždina, Ivona iz Ljubešćice, Janja iz Novog Marofa, a Ana dolazi iz Koprivnice.

- Suparnice su nas podcjenjivale, a to im se obilo o glavu. Neće nam biti lako u prvoj ligi, no ne bojimo se poraza, možemo samo učiti i napredovati - istaknula je Ana, koja je stolni tenis počela trenirati tek s 10 godina.

Jedna je već otišla

- Bila sam u mažoretkinjama četiri godine, no mama je igrala stolni tenis 20 godina pa je, eto, i mene povukla - dodala je Ana.

U drugoj ligi bile su najmlađe, no za Superligu bit će - “vrtić”.

- Prvu ligu igraju cure od 17 godina pa naviše. Pojedinačno mislim da možemo imati koju pobjedu, za nešto više ovisi o pojačanju koje ćemo dobiti - rekla je Ivona.

Jedno mjesto je ostalo upražnjeno odlaskom Janje, koja je postala članicom STK Varaždin.

- Iskreno, prije početka prvenstva nisam baš vjerovala da možemo izboriti Superligu, Šenkovec i Mihovljan bili su favoriti, no uspjele smo napraviti iznenađenje. Moj odlazak? Igrat ću u nešto jačoj ekipi te ću imati nešto bolje sparinge što mi je jako važno za daljnji razvoj - istaknula je Janja.

Premda u prosjeku imaju samo 13,5 godina, cure su već naučile da za pobjedu nije samo važno dobro igrati, nego i da pomaže ući “u glavu” suparnicama.

- Taktika je važan dio stolnog tenisa, a iznervirati suparnicu uključeno je u to. Malo se oteže sa servisom, napravi se kakva faca, uputi se pogled i to - kaže Bruna, koja je prije stolnog tenisa plesala i - igrala nogomet.

Pokušavamo iznervirati suparnice, sporije serviramo i radimo grimase, kažu cure

Ređep je zahtjevan trener

- Pet godina sam plesala, a ti pokreti koje sam tad naučila pomažu mi u kretanju u stolnom tenisu. Nogomet? Jednu sam ga godinu trenirala. Bila sam napadač, i to jako dobar, zabijala sam puno golova. Trener je dugo nagovarao tatu da ipak nastavim s nogometom - nasmijala se Bruna.

Trener im je ponajbolji hrvatski stolnotenisač Ronald Ređep, dok ih na mečevima vodi Dražen Borovec.

- Ronald je jako zahtjevan, puno traži i bezbroj je ponavljanja. Čak i kad nešto dobro napravimo, kaže da ipak možemo i bolje. Ma, dobar je - istaknula je Ana.

  • 13,5 godina u prosjeku imaju Bruna, Ana, Ivona i Janja, koja s curama iz kluba neće nastupati i u Superligi jer je promijenila klub
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'