Obavijesti

Sport

Komentari 15

Mala varka Mlinarića Marka: Kako sam ja razbio PSG...

Mala varka Mlinarića Marka: Kako sam ja razbio PSG...
3

Dinamo je na turniru 1987. godine prvo pobijedio brazilskog prvaka Flamengo, a potom usred Pariza i PSG. Ćiro Blažević tvrdi da i ovaj Dinamo može takvo što

Uh, kako se ne bih sjećao, nisu nam mogli ništa, počinje Marko Mlinarić priču o Dinamovoj pobjedi u Parizu 1987.

Svi Dinamovi igrači bili su na pripremama u Francuskoj, a Zdravko Mamić, koji nije imao funkciju, ali se “muvao” oko kluba, skupljao je novac kako bi Mlinka potpisao novi ugovor. U poznatom zagrebačkom restoranu skupljeno je 100.000 maraka i Mlinka je ostao u Dinamu.- I tada je PSG, baš kao i sada, bio strašno jak. Na golu je bio Joel Bats, u veznom redu Safet Sušić i Ray Wilkins, a u napadu sjajni Jules Bocande. Ali na terenu nisu postojali! Mi smo igrali čudesno, ja sam imao svoj dan, prolazio sam ih kako sam htio. Zabio sam tri komada i dobili smo ih 3-1. Joel Bats bio je moja mušterija, kasnije sam mu i kao igrač Auxerrea zabio dva gola - prisjeća se Mlinka.

Mlinarića, Bobana, Cvjetkovića, Cupana, Munjakovića i društvo vodio je Ćiro Blažević.

- Znao sam da će ih Mlinka razbiti. Odmah nakon utakmice prišao mi je nizozemski bogataš, mislim da je bio iz PSV-a ili Ajaxa. Davali su mi dva milijuna maraka za Mlinku. Rekao mi je: ‘Šefe, pustite me, molim vas.’ Nisam ga pustio jer je bio jedan od najboljih na svijetu. I danas žalim zbog toga, bio je to ogroman novac - rekao je Ćiro Blažević.

PSG na Maksimir dolazi u trećem kolu 23. listopada. Valjda će “modri” i 25 godina kasnije imati svojeg Mlinku...

- Ha, Sammir bi mogao biti taj. On je takav tip igrača. Ako je njegova večer, mogao bi učiniti nešto slično - smije se legendarni Mlinka.

- Ma gledajte, ni tada nam nitko nije davao nikakve šanse. Ali mi smo vjerovali. I razbili smo ih usred Pariza. Isto je i danas. Vjerujte i razbit ćemo ih - kaže Ćiro.

Godina kad je briljirao...

Mlinarić je 1987. proglašen najboljim nogometašem bivše države koji je igrao u Europi

Karijera:

77-87 Dinamo

88-89 Auxerre

89-91 Cannes

91-94 Segesta