Obavijesti

Sport

Komentari 30

Mali Gabriel rasplakao Burića: Sad morate pobijediti Dinamo!

Mali Gabriel rasplakao Burića: Sad morate pobijediti Dinamo!
7

Ponijet ćemo ove emocije sa sobom i želju onoga najmanjega, Gabriela, koji je plakao i kazao mi: "Treneru, u nedjelju morate pobijediti". Ja bih volio da u nedjelju ne plače opet, kaže Burić

VIDEO

Trener i nogometaši Hajduka razveselili su posjetom i poklonima štićenike splitskoga Centra Juraj Bonači koji skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju. Posebno je emotivno posjet doživio trener Damir Burić koji se dugo zadržao u razgovoru s djecom, a na koncu je jednom dječaku morao obećati i da u nedjelju neće plakati zbog poraza Hajduka.

- Ovo je najmanje što smo mogli napraviti. Kad su oni ovako veseli zbog našega dolaska, i naše je srce veliko. Možda nam je baš nešto ovako trebalo, da bar malo podignemo unutarnje stanje nakon poraza u srijedu - kazao je Burić koji je zapjevao s klincima.

- Baš i nemamo razloga za pjesmu, ali dirnula su nas djeca...

U nedjelju je novi derbi, u koji Hajduk ulazi sa željom da ispere gorak okus poraza od najvećeg rivala.

- Ponijet ćemo ove emocije sa sobom i želju onoga najmanjega, Gabriela, koji je plakao i kazao mi: "Treneru, u nedjelju morate pobijediti". Ja bih volio da u nedjelju ne plače opet, nego da bude sretan - kazao je Burić.

Mali Gabriel Čupić (7) nije štićenik Centra, ali kad je čuo da dolaze igrači Hajduka, zamolio je mamu da ga dovede. Inače s ocem redovito ide na sjever Poljuda, gleda sve utakmice i prepoznaje sve igrače, a najdraži mu je Lovre Kalinić. Nakon odlaska Hajdukovaca iz Centra, dotrčao je još jednom na parking do trenera Damira Burića, i doviknuo mu:

- Treneru, molim vas, pobijedite u nedjelju. Morate!

Burić mu je mahnuo na odlasku. Dirnuo ga je Gabriel toliko da mu je zaigrala suza u oku.

- Drago mi je da su i igrači doživjeli ovakve emocije. Jučer su imali sastanak, porazgovarali su između sebe i kazali jedan drugom gdje su griješili. Nadam se da će u nedjelju pokazati ono što mogu, a ne ono što su eventualno mogli, a nisu. Momci su, kad je u pitanju moral i karakter, na mjestu. Pokušat ćemo im samo skinuti omotač pritiska koji imaju oko sebe, to breme, da izađu puni želje i motiva i da ih bude pun teren...

Vlašić: Svjedočili smo i većim preokretima

- Ništa još nije gotovo, ova prednost je dostižna, kazao je odmah nakon poraza u prvom susretu polufinala Kupa Nikola Vlašić. Pripisali smo to mladosti i vrućoj glavi nakon utakmice, no ni dva dana nakon utakmice Nikola nije promijenio mišljenje.

- Nisam bio preoptimističan kada sam to izjavio. Svjedočili smo puno puta i većim preokretima od ovoga. Ovo je prvi put da nas je Dinamo nadigrao, sve su to do sada bili neizvjesni susreti u kojima smo i mi mogli pobijediti. Vidjelo se u drugom poluvremenu, kad smo ih mi malo stisnuli i ušli hrabrije, kako to nije sve baš tako crno kako pišete.

- U nedjelju je nova utakmica, idemo dati sve od sebe, a onda ćemo se dobro pripremiti i za uzvrat u Zagrebu - kaže Nikola Vlašić i dodaje kako je, bez obzira na veliki broj igrača koji nedostaju, ova momčad ipak dovoljno kvalitetna.  

- Igrači koji su otišli sigurno su nam dizali kvalitetu, ali smatram kako imamo još kvalitete te kako možemo to i pokazati u nastavku sezone. U prvom poluvremenu u nama nije bilo žara i naboja, ali u drugom dijelu to je puno bolje izgledalo. Da smo zabili gol, drugačiji bi bio i dojam, a i pitanje kako bi se do kraja kretao rezultat. Uvjeren sam da je ova prednost Dinama dostižna. Uostalom, zašto bih se ja kao sportaš i nogometaš predao nakon poraza 0-2. Ima još 90 minuta u Maksimiru - zaključio je Vlašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo