Obavijesti

Sport

Komentari 2

Malo je falilo! Kolak izgubila u zadnjoj seriji od Špotakove

Malo je falilo! Kolak izgubila u zadnjoj seriji od Špotakove
1

Kolak je zadržala vodstvo u ukupnom poretku Dijamantne lige u ovoj disciplini sa 21 bodom, ispred Špotakove koja ima 20 bodova, dok je treća Australka Kathryn Mitchell sa 13 bodova

VIDEO

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak nastavlja nizati odlične rezultate na mitinzima Dijamantne lige. Nakon pobjede u Lausanni, mlada hrvatska atletičarka je osvojila drugo mjesto u Londonu s rezultatom 67,83m. Mlada Ludbrežanka konačno je eksplodirala ove sezone i svijetu pokazala talent koji je u svojoj desnoj ruci nosila još od mlađih kategorija.

Do posljednje serije Kolak je imala pobjednički hitac i novi rekord mitinga, no u zadnjoj seriji bivša olimpijska i svjetska prvakinja Čehinja Barbora Špotakova bacila je svoj rezultat sezone 68,26m.

Špotakova je tako uzvratila Sari za nedavni poraz u Laussani kada je hrvatska atletičarka u zadnjoj seriji izborila pobjedu bacivši koplje 68,43 metara što je bio novi hrvatski rekord i najbolji rezultat u svijetu ove godine.

Dosadašnji rekord londonskog mitinga iznosio je 66,74, a postavila ga je Njemica Christina Obergfoll prije šest godina.

Nakon početnog zagrijavanja u prvoj seriji (56,63m), 22-godišnja Ludbrežanka je u drugoj seriji preuzela vodstvo s rekordom mitinga 66,79. U trećoj seriji je popravila rekord mitinga bacivši 67,83 m i sve do zadnje serije je država vodeću poziciju. U preostale tri serije Kolak je bacila 65,24m, 60,09 i 65,64 m.

Špotakova, koja je osvojila zlatne olimpijske medalje u Pekingu (2008) i u Londonu (2012) je iz serije u seriju popravljala svoje rezultate, da bi u zadnjem pokušaju koplje palo na dalekih 68,26 m.

Treća je bila Slovenka Martina Ratej sa svojim najboljim rezultatom ove sezone 64,85m.

Kolak je zadržala vodstvo u ukupnom poretku Dijamantne lige u ovoj disciplini sa 21 bodom, ispred Špotakove koja ima 20 bodova, dok je treća Australka Kathryn Mitchell sa 13 bodova.

Novu priliku za dokazivanje Kolak će imati već idućeg tjedan kada će se u poljskom Bydgoszczu održati europsko prvenstvo do 23 godine. Vrhunac sezone je Svjetsko prvenstvo u Londonu od 4. do 12. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve