Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Malo njih bi ostalo u sportu da su proživjeli ono što je Novak. Vatreni? Ma nema tu tragedije'

'Malo njih bi ostalo u sportu da su proživjeli ono što je Novak. Vatreni? Ma nema tu tragedije'

Imamo šansu četvrti put u šest godina ući u finale Davis Cupa. Australci nam ne mogu ništa, mislim da ćemo igrati finale s Kanadom. To je strašno jaka ekipa, rekao je Goran Ivanišević

VIDEO

Prije tjedan dana s tribina torinske Arene bodrio je Novaka Đokovića na putu do osvajanja završnog Mastersa, a sada je i sam uzeo reket u ruke i zaigrao. 

Najveća turneja teniskih rekreativaca, Stars Open Tour, došla je do kraja svoje premijerne sezone. Nakon devet uzbudljivih turnira diljem Hrvatske, posljednji se igra u Zagrebu, na Teniskom centru Šalata, od četvrtka do nedjelje. I na njemu je posebna poslastica: Goran Ivanišević!

- Mi tenisači volimo nogomet i oni tenis. Ovo je postao ozbiljan turnir, dosta dobrih turnira, ljudi se zabavljaju i igraj dobar tenis. Ima dobrih tenisača koji nisu tenisači. Malo zabave, druženja - kazao nam je Goran kojeg smo zatekli u teniskom centru. 

Tko ima najbolje predispozicije?

- Igrao sam s nogometašima koji su brzi i talentirani, ima nogometaša koji dobro igraju tenis. Znam da je Bišćan odličan, Zvone Boban je igrao dobro, sad dolaze mlađi. I Niku Kranjčara sam gledao, fino igra, kao i Mandžukić - rekao je Ivanišević.

Bila je ovo jako teška godina za njega i Novaka Đokovića. Pao je na šesto mjesto ATP ljestvice, iz Australije su ga deportirali, a veći dio turnira propustio je jer se nije cijepio. I unatoč tome, što god je igrao, praktički je osvojio. Kao šlag na kraju teške sezone i svih problema, stigla je titula u Torinu. 

ATP Finals Turin

- To je jedna pobjeda koja je bila jako važna, meni najdraža kao treneru. Nije osvojio taj turnir sedam godina i još je ova godina bila, ne bih tu riječ spominjao, ali jako teška i nepravedna. Završio je godinu u stilu, s najboljim tenisom, pokazao je da je najbolji tenisač na svijetu. Jako mi je drago radi njega zbog svega što je prošao, drago mi je što se Australija otvorila i nadam se da će sljedeća godina biti mirnija. Nije ova bila neuspješna, što god je igrao je skoro osvojio - rekao je Ivanišević pa nastavio:

- Ne moram pričati koliko je velik. On je jedan od najvećih svih vremena. Veliki humanitarac, najvažnije je da je veliki čovjek. Ima veliko srce i svima pomaže. Malo njih bi ostali u sportu nakon ovoga što je on preživio. 

Kako je Novak prošao sve ono u Australiji?

- Ne želim razmišljati o tome. Daleko je Australija. Vize imamo, druga je vlada tako da je ovo jedina ispravna stvar da mu oproste i daju vizu. Australian Open bez Novaka nije to to.

Koliki mu je motiv i dalje osvajati titule?

- Dok god je na terenu, motiv je napasti rekorde. Ipak, neće biti lako, dolaze mladi. Tu je Alcaraz, fascinantan momak, možda najbolja stvar koja se dogodila tenisu u zadnjih puno godina. Mladi dolaze, on, Rune, tu je Medvjedev. Puno je njih, žele uzet titulu, ali morat će se boriti za to.

Goran Ivanišević sa sinom Emanuelom na Plava Laguna Croatia Open Umag teniskom turniru

Hrvatska će se danas protiv Australije boriti za finale Davis Cupa, kakve su nam šanse?

- Marin je ove godine jako dobro igrao, mi se stalno iščuđujemo, ali on je jedan od najboljih na svijetu već godinama. Radi Borne mi je baš drago. Toliko muke i padova, nije bilo lagano, ali vratio se. Onaj Cincinnati, način na koji ga je osvojio. Imamo šansu četvrti put u šest godina ući u finale Davis Cupa. Ne vidim kako nas Australija može dobiti. Mislim da ćemo igrati finale s Kanadom. To je strašno jaka ekipa.

I naravno, nije moglo proći bez da se dotaknemo Svjetskog prvenstva u Katru. 'Vatrene' u nedjelju čeka utakmica protiv Kanade. 

- Kanađani su baš opasni, tehnički potkovani, dva penala im nisu sudili protiv Belgije, jedan su promašili. Neće nam biti lako protiv Kanade, morat ćemo igrati puno bolje nego protiv Maroka. Ali nema tu tragedije, mi od svega radimo tragediju. Pa, ljudi, imamo bod, jednu od najboljih reprezentacija i najboljeg veznjaka na svijetu. Proći ćemo skupinu - kazao je Goran za kraj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani