Obavijesti

Sport

Komentari 99

Maloča se neće vratiti dok sam ovdje, ja sam apsolutni vladar

Maloča se neće vratiti dok sam ovdje, ja sam apsolutni vladar
2

Nisam bio zadovoljan njegovim igrama i ponašanjem, takav mi igrač u svlačionici ne treba. Moja odluka je definitivna, dokle god sam ja trener, rekao je Vučević...

VIDEO

U svom premijernom javnom nastupu u trećem mandatu, Goran Vučević najavio je zaokret u stručnoj politici Hajduka. Ubuduće će igrati mlađi, perspektivniji, pa čak i po cijenu lošijih rezultata.

- Iza nas je dobar tjedan, više sam nego zadovoljan kako su momci reagirali i odradili ono što sam pred njih postavio. Radili su odgovorno i dobro, svjesni smo kako nema vremena za neki veliki rad, jer u sedam dana nema velikih čuda. Bit će promjena, vidjet ćete jednu mladu momčad, budućnost kluba, što je bio projekt koji sam zagovarao, a sad ću ga kao apsolutni vladar svlačionice nastojati sprovesti - kazao je Vučević i dodao:

- Čeka nas teška utakmica protiv Rijeke, vidjet ćete mlađu i življu momčad, koja će imati bolji protok lopte i više trke. Ne mogu garantirati rezultat, ali će ovo biti korak naprijed za cijeli klub.

Vučevićev prvi potez bio je tjeranje kapetana Marija Maloče u drugu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam bio zadovoljan njegovim igrama i ponašanjem, takav mi igrač u svlačionici ne treba. Moja odluka je definitiva, do kraja sezone, odnosno, dok sam ja trener. Upravo zato jer je kapetan još je pod većim povećalom i moja desna ruka na terenu mora biti primjer. Što se tiče kazni za Sušića i Milevskog, to je riješeno u četiri zida kluba. Kapetana još nisam izabrao, najnormalnije je da to bude igrač koji ima najviše nastupa i koji svojim karakterom zaslužuje traku.

Goran Stanzl/PIXSELL

Rijeka u Split dolazi nakon uvjerljive pobjede, Hajduk nakon bolnog poraza.

- Rijeka je kvalitetna momčad koja u kontinuitetu igra dobro, a mi ćemo pružiti maksimalan otpor. Mi ćemo stvoriti atmosferu, napraviti nešto što je drugačije nego do sada. Ključ je obrana. Pokušat ćemo da momčad izgleda brže i kvalitetnije. Svjestan sam da su navijači nezadovoljni, ja ih razumijem, s pravom su nezadovoljni, i mi nemamo pravo puno ni pričati, nego djelima pokazati da je ovo sada drugačije i bolje.

Iako nije želio o momčadi, najavio je kako će braniti Ivo Grbić, kako je bilo planirano i od zimske stanke.

- Nakon ozljede Stipice, moj stav je bio da moramo naći ozbiljnog starijeg golmana, jer nisam želio da mladi Grbić sjedi na klupi i nema minutažu, nego da brani za B momčad i skuplja iskustvo. Tražili smo ga, Vuković je bio prvi izbor, no nije došao i doveli smo Ranilovića, kojeg je struka prepoznala. On je trebao biti rezervni golman, a ako se Kalinić ozljedi, da prvi golman bude mladi Grbić. To je bila moja zamisao, kao i zamisao struke s kojom sam tada razgovarao. Mislili smo da je to ispravno. Na žalost, moja namjera se nije sprovodila, kao i puno toga. Iako sam sportski direktor, trener je za mene uvijek bio apsolutni vladar. Nisam se miješao, nisam znao ni tko igra do pola sata prije utakmice.

Vučević je svjestan da utakmice s Rijekom i Splitom usmjeravaju sezonu.

- Ako treba s mladima izgubiti, ja sam uvjeren da je to pravi put. Možda ja neću biti tu za dva tjedna, ili za dvije godine, ali iza sebe ću sigurno ostaviti urednu situaciju. Neću biti čudotvorac ako dobijem te dvije utakmice, kao što neću biti ni loš trener ako izgubim. Namjeravam ostati na klupi što duže, ali ne znam što će biti sutra. Ovdje se događa svašta, ali bez straha sam tu, jer je ovo jedino ispravno.

Pohvalio je reakciju momčadi.

- Momci rade jako dobro, boravili smo dugo na stadionu i bila je tišina i rad. Od njih očekujem da daju sve od sebe, i ako budemo zadovoljni odrađenim, pa čak i po cijenu lošeg rezultata, ja ću biti zadovoljan. Rijeka je ozbiljna momčad, ali ako smo mogli s Dinamom biti na korak do pobjede, ne vidim razloga da ne možemo dobiti Rijeku, koja je 14 bodova iza Dinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu