Obavijesti

Sport

Komentari 28

'Mama je igrala za Japan, a ja navijam samo za Hrvatsku...'

'Mama je igrala za Japan, a ja navijam samo za Hrvatsku...'
1

Hrvatski rukometaši u nedjelju u 16 sati igraju protiv Japana, a utakmicu će, zar ste sumnjali, gledati i Ishii, koji ima itekako puno poveznica s rukometom...

VIDEO

Satoshi Ishii rođen je u Japanu, za koji je osvojio olimpijsko zlato u judu. Nakon što je dvaput izgubio od Mirka Filipovića, odlučio je doći u Hrvatsku i učiti od Mirka. I toliko se zaljubio u našu državu da je uzeo državljanstvo, kupio stan u Borčecu i ovdje planira nastaviti živjeti. A i danas je najpoznatiji japanski MMA borac!

- Putovao sam puno po svijetu, od Los Angelesa, Las Vegasa do Brazila, no Hrvatska je nešto posebno. Pronašao sam ovdje dobre prijatelje i zaista volim Hrvatsku - rekao nam je Satoshi Ishii.

Tata ga je ubacio u judo

Hrvatski rukometaši u nedjelju u 16 sati igraju protiv Japana, a utakmicu će, zar ste sumnjali, gledati i Ishii, koji ima itekako puno poveznica s rukometom.

- Moja majka bila je rukometašica, igrala je za reprezentaciju Japana. Jednom su igrali u Beogradu - prisjetio se Ishii.

Je li vas majka pokušala ubaciti u rukometaše?

- Ne, ha, ha... Moj otac je bio judist i odmalena sam bio u judu, ne mogu se zamisliti kao rukometaša. Za rukomet nemam baš nikakvog talenta, ali baš nikakvog. Ja i rukomet, to nije dobra kombinacija.

Prihod dao za Nazorovu

Osim napornih treninga, Ishiija krasi dobar smisao za humor. A kako bi drukčije i bilo kad trenira s Mirkom Filipovićem i Stipom Drvišem, majstorima humora?! No kad je rukomet u pitanju, utakmicu neće gledati s njima. Svatko će na svoju stranu.

- Nedjelja je dan kad se odmaram, pa ću gledati sam u stanu. 

Bojite se zadirkivanja Mirka Filipovića i Stipe Drviša?

- Zašto? Pa ja ću navijati za Hrvatsku! 

Za Hrvatsku?

- Da, što vam je čudno? Živim u Zagrebu, volim Hrvate više nego Japance. Hrvatska je sad moja domovina i navijat ću svim srcem za Hrvate. Uostalom, Japan i nije nešto dobar u rukometu i uvjeren sam da će Hrvatska pobijediti. 

Simpatični Japanac toliko je zavolio Hrvatsku da već vrlo dobro zna i neke poznatije državljane, pa na fotografiju pjevača s brkovima odgovara kao iz topa...

- Mišo Kovač. 

A kad je hrana u pitanju, neće spomenuti sushi.

- Ma kakvi?! Najviše volim janjetinu s mladim lukom!

Ishii je rođen u Ibarakiju, gradu u kojem je Hrvatska 8. lipnja 2002. godine na nogometnom SP-u golovima Olića i Rapaića pobijedila Italiju 2-1.

Inače, Ishii je, ako dosad niste shvatili, toliko zavolio Hrvatsku da je sav prihod sa svog meča u Düsseldorfu odlučio donirati Domu za nezbrinutu djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici. Na tome meču nastupio je u “kockastim” gaćicama.

- Preko interneta naručio sam gaće s kvadratićima jer sam htio pokazati da predstavljam Hrvatsku - kaže Ishii.

A nakon što je uzeo hrvatsko, morao se odreći japanskog državljanstva. Sad, kad znate priču, nije čudno što će navijati za “kauboje”.

Svim srcem za Kauboje

- Pobjeda Hrvatske, sto posto - ponavlja Ishii.

I morala bi biti. Ako će Duvnjak, Cindrić i ostatak “kauboja” u utakmicu protiv Japana ući srčano kao što Ishii ulazi u svoje mečeve, u što ne sumnjamo, pobjeda je sigurna. Na veliku radost svih nas i Japanca, oprostite, Hrvata Ishiija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače