Sport

Komentari 52

Mamić: Možemo mi htjeti koliko hoćemo, Tottenham je bolji! Ali ako zabijemo prvi... Eto nervoze

Mamić: Možemo mi htjeti koliko hoćemo, Tottenham je bolji! Ali ako zabijemo prvi... Eto nervoze

Ukoliko uspijemo u prvom poluvremenu zabiti jedan zgoditak, ako ne i više, može doći do nervoze. Utakmica može otići u drugom smjeru, rekao je Zoran Mamić nakon pobjede protiv Varaždina

Čestitam momčadi, od prve skunde je bila ozbiljna i koncentrirana, radila ono što smo se dogovorili i zasluženo pobijedila ovako visoko, prvi su dojmovi trenera Dinama Zorana Mamića nakon visoke pobjede 5-0 nad Varaždinom.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci nakon Tottenhama

- Danas smo malo ispremiješali momčad, u drugom poluvremenu su ušli neki igrači koji su manje igrali. Dobro je da i oni pokažu da vrijede, da su jako vrijedni pažnje i da svojim pristupom, svojom igrom guraju ove, nazovimo to, standardne igrače da budu još bolji.

Mamić je na teren u Varaždinu poslao mješoviti sastav pa su na klupi ostali Petković, Ivanušec, Kastrati, Jakić, Ristovski...

- Super je kada ovako ekipa odreagira. Tada imaš mogućnost neke odmoriti, malo ispremiješati. Bogatstvo je imati ovakav kadar, pogotovo kada reagiraju kao što su danas. Trener tada može izraziti samo zadovoljstvo.

I to sve jer u četvrtak slijedi uzvratni dvoboj osmine finala Europske lige protiv Tottenhama. Momčad Josea Mourinha ima 2-0 iz prvog susreta i istaknuti je favorit. No, Dinamo u Maksimiru neće biti bez šansi.

- Moramo malo više riskirati. Možemo mi sa svoje strane željeti koliko hoćemo, ali ako Tottenham bude na svojem pravom i vrhunskom nivou... Jer oni su ipak ekipa koja je vrijednija i kvalitetnija. Međutim, u nogometu je sve moguće. Ukoliko uspijemo u prvom poluvremenu zabiti jedan zgoditak, ako ne i više, može doći do nervoze. Utakmica može otići u drugom smjeru. Kao što je mogla u Londonu nakon prve minute kad je Orša išao, da je zabio ili ušao ispred igrača pa eventualno crveni karton izborio. Utakmica ode u drugom smjeru. Treba vjerovati i dati sve od sebe.

Dojam je da je cijela situacija oko dolaska Tottenhama puno tiša nego što je to bila u nekim prijašnjim godinama kada su dolazili veliki klubovi. Korona je učinila svoje.

- Sigurno da bi stadion bio pun i da bi uz navijače bilo lakše. Puno te guraju kad ti je teško, kad se gušiš, kad su ti noge teške... Oni ti daju dodatnu energiju. Međutim, situacija je takva kakve je, moramo se prilagoditi.

Dvostruki strijelac protiv Varaždina bio je Mislav Oršić.

- Bilo je dobro od početka smo dobro ušli. Brzo smo zabili gol i onda su oni praktički odustali od nečeg konretnijeg i bilo nam je lakše igrati i onda smo mirno priveli utakmicu kraju. Sretni smo da s pobjedom dočekujemo Tottenham - rekao je Oršić pa dodao:

- Osijek nam je bodovno blizu, svaki bod je sad bitan i moramo se truditi sve bodove osvajati tako da probamo neku bodovnu razliku steći.

Najčitaniji članci