Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mamić: Danci i mi favoriti u 2. krugu? Glupo bi bilo reći da ne

Mamić: Danci i mi favoriti u 2. krugu? Glupo bi bilo reći da ne

Velik je pritisak, dosta se toga ispremiješalo, i igrači, i cijela situacija u Hrvatskoj i svijetu, pripreme smo radili u kratkom vremenu, ali moram čestitati momčadi jer smo se uspjeli othrvati tome, kaže Marko Mamić

VIDEO

Možda smo imali neki kiks, ne bih rekao ni kiks, nezgodnu utakmicu protiv Japana koji nas je iznenadio, ali izvukli smo bod. Idemo dalje, u drugu skupinu, sve je kako smo zamislili prije turnira i to je to, rekao je Marko Mamić za RTL.

Zabio je igrač Leipziga pet golova iz pet pokušaja u važnoj pobjedi Hrvatske nad Katarom u posljednjem kolu prvog kruga rukometnog SP-a (26-24), što znači da prenosimo tri boda u drugi krug u Kairo.

UŽIVO IZ STUDIJA 24SATA: Komentar pobjede Hrvatske

- Imali smo ciljeve, velik je pritisak, dosta se toga ispremiješalo, i igrači, i cijela situacija u Hrvatskoj i svijetu, pripreme smo radili u kratkom vremenu. Stalno se nešto mijenjalo, smještaj, publika, zbunjujuća situacija. Ali moram čestitati momčadi što smo se uspjeli othrvati tome i nadam se da ćemo igrati još kvalitetnije, da ćemo imati i igru koja nas vodi prema višem cilju - kaže Marko.

Hrvatska će u četvrtak igrati protiv Bahreina, u subotu protiv Argentine i potom slijedi derbi s Danskom u ponedjeljak.

- Jesmo li Danci i mi favoriti? Glupo bi bilo pričati da su drugi bolji od nas, ali vidjeli ste kako je to izgledalo dosad. Moramo svaku utakmicu ići sa 100 posto i jedino to dovest će nas do cilja. Igra se na jednu loptu i tako je skoro u svim skupinama - rekao je Marko.

I on se prometnuo u jednog od najboljih pojedinaca Hrvatske. Vukao je kad je trebalo, uz Šegu (četiri obranjena sedmerca), Štrleka (šest) i Marića (pet golova) bio naš najraspoloženiji igrač.

- Osjećam se kao dio momčadi, što mi je važno. A uvijek će momčad izbaciti jednog pojedinca i netko će se istaknuti. Drago mi je što se mogu dobro osjećati i što gradimo momčadski duh - zaključio je Mamić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje