Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mamić i Rožman složni: Dobro se znamo, igrači jedva čekaju

Mamić i Rožman složni: Dobro se znamo, igrači jedva čekaju

Zaostala utakmica 6. kola između prvo i četvrtoplasirane momčadi lige će otvoriti 'proljetni' dio prvenstva. 'Ako protiv Dinama loviš zaostatak 1-0, onda si u problemima. Moramo biti koncentrirani', rekao je Rožman

VIDEO

Vremenske prilike ili neprilike su takve da nije jednostavno raditi jer su tereni smrznuti. Ali što je, tu je, vjerujem da u dobrom stanju i u dobrom okruženju očekujemo utakmicu sa Rijekom, započeo je trener Dinama Zoran Mamić prije utakmice s Rijekom. Zaostala je to utakmica 6. kola HNL-a.

Prije toga će se isti dan, u utorak 19. siječnja, odigrati i utakmica između Istre i Lokomotive, a već za vikend kreće 'proljetni' dio prvenstva. 

Mamić: Gruba i teška utakmica, hvala Bogu pa nije bilo ozljeda
Mamić: Gruba i teška utakmica, hvala Bogu pa nije bilo ozljeda

- Pratili smo što rade, ali nema tu nekih velikih tajni jer poznajemo jedni druge. Neke minimalne promjene su se dogodile kog njih, ali radi se o čvrstoj, kompaktnoj ekipi koja je u Europi, ali i u utakmici sa nama pokazala da su kvalitetni. Moramo biti na visokom nivou da bi to odradili na najbolji mogući način - rekao je Mamić i nastavio o nadolazećoj utakmici:

Osijek: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima za malverzacije u Dinamu

- Moramo ispunjavati zadatke i razmišljati kako da iskoristimo šanse na terenu i eventualne propuste u njihovoj igri. Prvenstvo je puno puta jako dobro, ima dosta ekipa koje su na dobrom nivou, a Rijeka je jedna od tih ekipa.  Očekujemo tešku utakmicu, ali i tri boda uz sav respekt prema njima. 

Svi su u pogonu kod trenera Dinama, dok kod Simona Rožmana neće biti Velkovskog koji je ozlijeđen od prvog dana priprema, Nwolokora koji je ozlijedio rame, dok se Ristovski polako vraća. 

- I kod nas i kod suparnika ima neizvjesnosti, nije sve još vrhunski posloženo, ali mi smo spremni. Napravili smo ono što smo željeli proteklih 14 dana, moram pohvaliti igrače koji imaju veliku želju pa moramo pripaziti i da ne bi izgorjeli. Znamo kamo idemo, suparnik je odličan, moramo biti posebno koncentrirani prvih 15 minuta jer ako protiv Dinama loviš zaostatak 1-0, onda si u problemima - poručio je Rožman pa prokomentirao nadolazeći susret s Dinamom:

Rijeka: Simon Rožman na konferenciji o pripremana nogometaša NK Rijeka

- Imamo svoju strategiju, oni mogu igrati u različitim sustavima, imaju jako dobro individualnu kvalitetu i jako su dobro vođeni. U takvim utakmicama moraš biti na maksimumu, ali najbitnije je da ne izgoriš i da se ne prestrašiš. Ekipa je dobra, atmosfera odlična, forma na jako dobroj razini, imamo 18, 19 igrača koji su spremni ući. Spremili smo se za prvenstvo, ne samo za prvu utakmicu, ispred nas je lijep ritam gdje možemo iz utakmice u utakmicu pokazivati kvalitetu i zajedništvo, a nadam se da će bodovi biti nagrada.

Brautova majstorija, Kulenović dva komada: generalka uspjela
Brautova majstorija, Kulenović dva komada: generalka uspjela

Utakmica zaostalog, 6. kola 1. HNL između Dinama i Rijeke na rasporedu je u utorak, 19. siječnja, s početkom u 18 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu