Obavijesti

Sport

Komentari 126

Petrolul ih dobio u prijateljskoj: 'Dobra momčad, imaju i Mutua'

Petrolul ih dobio u prijateljskoj: 'Dobra momčad, imaju i Mutua'
3

Dinamo i Petrolul igrali su u pripremama za ovu sezonu. U Sloveniji je pobijedila rumunjska momčad 2-0, a jedan je gol zabio njihov najbolji igrač i kapetan Mutu

VIDEO

Petrolul? Druga ili treća momčad rumunjske lige, igrali smo s njima na pripremama i izgubili, ali to ništa ne znači, komentirao je Zoran Mamić ždrijeb Europske lige koji je Dinamu donio rumunjski Petrolul.

Na pripremama u Sloveniji rumunjska je momčad pobijedila 2-0 golovima kapetana Adriana Mutua i Satlija.

- Imaju dobru momčad, imaju Mutua i treba ih respektirati. Pokazali su da su dobra momčad, sad su dobili Plzen 4-1 u gostima, ali ne znam kakav je taj Plzen.

Dinamo uzvrat igra na Maksimiru. No za Mamića to ipak nije prednost.

- Više bih volio da prvu utakmicu igramo doma. Zašto? Eto tako. Tu je povijest, a i bolje igramo u gostima. Koliko je dobar ždrijeb pokazat će rezultat.

'Modri' su ipak već jednom igrali s njima u Europi. U sezoni 67/68. Dinamo je pobijedio 5-0, a 'modri' su pet golova zabili u razmaku 26 minuta. Po dva gola tada su zabili Jukić i Kiš, a jedan Zambata. U uzvratu Dinamo je izgubio 2-0.

Nema prodaje, moglo bi biti pojačanja

Mamić je odbacio nagađanja kako će uslijediti rasprodaja u Dinamu nakon što se nisu uspjeli plasirati u Ligu prvaka.

- Moglo bi biti još dolazaka, ali odlazaka sigurno neće biti.

Sada bih neke stvari možda promijenio

Nakon ždrijeba i Petrolula, Mamić se okrenuo utakmici protiv Aalborga.

- Neuigrani smo? Neuigrana momčad ne može stvoriti deset prilika koliko smo mi stvorili protiv Aalborga. To je bila jednostavno takva utakmica. Nakon što sam vidio snimku možda bih neke stvari ipak promijenio. Razgovarao sam s igračima, moram ih malo podignuti.

Eduardo je drugi gol morao braniti

Zoran je na klupi Dinama vodio dvije stresne utakmice. Prošle sezone protiv Austrije u Beču i ove protiv Aalborga u Zagrebu.

- Obje utakmice na mene su ostavile veliki trag. Ja sam borac, a kad se čovjek bori, onda je to lakše preboliti takve rezultate. Gledao sam snimku, drugi gol je Eduardo morao braniti. Doveli smo golmana koji ima strašnu reputaciju, ali da smo mi sve zabili i da je završilo 5-2, ne bi ga se nitko ni sjetio. Ali po meni puno veća pogreška, koja je meni nerazumljiva, prije gola bila je na 30 metara.

Iako nije želio reći o čemu se radi, vjerojatno je mislio na Josipa Šimunića koji je u nekoliko situacija reagirao katastrofalno pa tako i prije drugog gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika