Obavijesti

Sport

Komentari 106

Mamić pod imperativom: Ako izgubi, mora napustiti klupu!

Mamić pod imperativom: Ako izgubi, mora napustiti klupu!
1

Klub je stao iza Zorana Mamića, no ako izgubi večeras u Cluju odlazak se nameće kao sigurno rješenje. Ima momčad kao Nenad Bjelica, samo je Nikola Moro prodan. A ta momčad je lani bila hit u Europi

VIDEO

Prije točno godinu dana, Dinamo je gostovao u Trondheimu. Sjećaju se dinamovci, visili su "modri" kao luster, dok Amer Gojak nije sprašio golčinu i uveo Dinamo u Ligu prvaka. Sto milijuna kuna sjelo je na račun, a Dinamo krenuo u europsku avanturu koja je okončana u prosincu utakmicom protiv Manchester Cityja.

Maksimir je bio pun, do prolaska u sljedeću fazu Lige prvaka Dinamo su dijelile dvije minute. Samo dvije minute i dva gola prednosti. Nažalost, nogomet je okrutan i Dinamo je primio dva gola, a potom protiv Atalante i Cityja, rekli bismo, očekivano izgubio.

Danas, Zoran Mamić na raspolaganju ima identičnu momčad. Uz nedostatak Nikole More. No tu je Lirim Kastrati, tu su Bruno Petković, Mislav Oršić, Dominik Livaković, Arijan Ademi, tu je okosnica momčadi. I stoga Mamić nema pravo na kiks. Poraz od Cluja značio bi i gubitak od 100 milijuna kuna, koliko nosi ulazak u Ligu prvaka. 

Manchester City v Dinamo Zagreb - UEFA Champions League - Group C - Etihad Stadium

Problem je što valjda nitko na svijetu ne zna u kakvoj je Dinamo formi. Na kraju prošle sezone igrali su tako da je čak i Zoran Mamić rekao da je to najgori Dinamo ikad. Svi su bili svjesni katastrofalne forme, osim Brune Petkovića, koji bi se uvrijedio kad bismo napisali da je Dinamo "shit". A bio je upravo takav. Nikakav. Uostalom, sjetite se poraza od Rijeke 2-0, pa poraza od Hajduka u Maksimiru 2-3, pa 0-0 s Istrom, 0-0 s Goricom i Osijekom... Bilo je to negledljivo.

Danak optimizma ponudili su protiv Lokomotive, zabivši im šest komada. No u tom susretu Lokomotiva je bila bez deset igrača iz prošle sezone. U redu, opet je Dinamo odigrao odličnu utakmicu, no već sljedeće kolo u Puli, "ajme, majko". Da nije bilo Dominika Livakovića Dinamo bi tu utakmicu izgubio. I dolazimo do pitanja "U kakvoj je Dinamo formi". Nažalost ili srećom, igra se samo jedna utakmica i Dinamo nema pravo na kiks. 

U 36.kolu 1.HNL sastali se Dinamo i Varaždin

Rumunjski novinari uvjeravaju nas da je Dinamo za dvije klase iznad Cluja, bivši dinamovac Dumitru Mitu kaže da je Cluj u financijskom rasulu i da će Dinamo dobiti s pola gasa. Čak i trener Cluja Dan Petrescu kaže da se ne mogu mjeriti s Dinamom. I zato Zoran Mamić nema niti jedno opravdanje, ako izgubi od Cluja.

- Dinamo je za klasu bolji, rekao bih da je 70 posto da će Dinamo pobijediti. Ma možda i više. Pratim Cluj, pratim Dinamo, znam da je razlika ogromna - rekao nam je Dumitru Mitu, bivši igrač Dinama i Cluja,

Svjesni su toga i u klubu i poraz bi značio odlazak s klupe. Nakon što je smijenjen Igor Jovićević, u klubu su stali iza Zorana Mamića i postavili ga za trenera. Iskustva ima, Mamić je pobjeđivao Arsenal u Ligi prvaka, ali je isto tako gubio od Aalborga. Sjećate se, prvu utakmicu pobijedio je u Danskoj 1-0, a onda Anders Jacobsen zabio dva gola u Maksimiru i adio. 

Danas, adio od Cluja, značio bi i adio Zorana Mamića. I adio 100 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica