Obavijesti

Sport

Komentari 18

Mamićev recept za Krasnodar: Atiemwen opet džoker s klupe

Mamićev recept za Krasnodar: Atiemwen opet džoker s klupe
3

Zoran Mamić danas ne može računati samo na Moharramija (ozljeda) i Franjića (kartoni), dok su svi ostali pojedinci spremni i s nestrpljenjem očekuju novu utakmicu s Krasnodarom

VIDEO

Dinamo će večeras (od 21 sat) u uzvratnom dvoboju osmine finala Europske lige dočekati Krasnodar. Zagrepčani su u prvom dvoboju napravili velik posao, s dva pogotka Brune Petkovića i jednim Iyayija Atiemwena svladali (3-2) ruskog prvaka, a sada taj rezultat trebaju potvrditi u Maksimiru.

I tako ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada je Dinamo također, pod vodstvom Nenada Bjelice, stigao do osmine finala. I velikih obračuna s Benficom.

Pokretanje videa...

Dinamo uoči uzvrata s Krasnodarom 01:25

Zoran Mamić danas na raspolaganju nema tek dva igrača, ozlijeđenog Sadegha Moharramija i kartoniranog Bartola Franjića. Ostatak momčadi je spreman, željan igre i nastupa u još jednoj velikoj europskoj utakmici. Trener "modrih" ovoga puta nema velikih muka po pitanju početnog sastava, na travnjak će od prve minute ista momčad kao i prije sedam dana u Rusiji. Podsjetimo, jedina dvojba uoči Krasnodara bio je nastup Kristijana Jakića, spominjao se mladi Franjić, a kako je on sada kartoniran, sve će biti potpuno jasno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne možemo računati na ozlijeđenog Moharramija i kartoniranog Franjića, svi ostali su zdravi i spremni. S jedne strane to je privilegija u ovakvim utakmicama, s druge pak i mala glavobolja jer treba naći početnih jedanaest igrača koji će početi utakmicu - rekao je u najavi utakmice Zoran Mamić.

2020-21 UEFA Europa League Round of 32, 1st leg: FC Krasnodar vs GNK Dinamo Zagreb

Dinamo bi se i danas trebao Rusima suprotstaviti u sustavu 4-1-4-1 koji će se vrlo često u defenzivnim zadacima "prelijevati" u 4-2-3-1 formaciju.

I u takvim se situacijama događa samo jedna promjena, Ademi se iz središnjice spušta ispred svoje obrane, gdje bi s Jakićem trebao činiti čvrst blok, ne dopustiti gostima prilaz Dinamovim vratima. A u fazi napada, Ademi će opet imati više slobode, po intuiciji se iz drugog plana ubacivati i pred ruski gol.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb

Dominik Livaković bit će na vratima, u zadnjoj liniji će opet ordinirati Ristovski, Lauritsen, Theophile i Gvardiol, dok će korektor zadnje linije biti Jakić. U veznoj liniji zaigrat će Ivanušec (desno krilo), Majer, Ademi i Oršić (lijevo krilo), a Rusima će u vrhu napada prijetiti Petković. Jedan od junaka "ruske priče", Iyayi Atiemwen tako će opet priliku za dokazivanje čekati s klupe, no i njega bi u nastavku utakmice mogli gledati na terenu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida