Obavijesti

Sport

Komentari 15

Mamićeva želja i kralj 'tiranije' gazio igrače bizarnim načinima

Mamićeva želja i kralj 'tiranije' gazio igrače bizarnim načinima
1

LUDE METODE Felix Magath triput je osvajao Bundesligu, senzacionalno na klupi Wolfsburga 2009. Smatra ga se trenerom koji koristi nevjerojatne metode treninga kako bi mučio ili kažnjavao igrače. Evo nekih...

VIDEO

Njemački nogometni stručnjak Felix Magath (64) prije četiri godine bio je ozbiljan kandidat za klupu Dinama. Zdravko Mamić tražio je priznatog stručnjaka kako bi podigao 'modre' na europskoj sceni, ali nisu se mogli složiti oko plaće i Felixovih ideja što je značilo da Nijemac smatra kako pola tadašnjeg Dinamovog sastava treba - potjerati!

On je trener koji obožava 'tiranske' metode treninga. Sve se svodi na automatizam i briljantnu fizičku spremu i po tom je receptu osvojio triput Bundesligu.

Na klupi Bayerna 2005. i 2006, a 2009. senzacionalno postaje prvak Njemačke s Wolfsburgom. Džeko, Grafite i Misimović 'rasturili' su prvenstvo zahvaljujući baš Magathu koji ih je savršeno pripremio.

Pod njegovom paskom puno je napredovao i naš Ivan Rakitić. Magath i tada mlađahni veznjak surađivali su u Schalkeu od 2009. do 2011. i Ivan je često isticao njegove metode treninga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Usred ljeta igrači bi morali nositi jedan drugog na leđima te pod tim teretom trčati od prvog reda tribina Veltins Arene pa sve do zadnjeg. I tako deset puta u serijama!

Magath je igrače znao buditi u pet ujutro i voditi ih na trčanje nasipom. To se nije sviđalo tadašnjem beku Schalkea Rafinhi koji je te metode nazvao 'vojničkim', kasnije i 'tiranskim'.

Brazilac je brzo napustio Gelsenkirchen baš zbog Felixa, a koliko je Nijemac znao biti bizaran u svojim idejama svjedoči i priča Stevea Sidwella.

Magath je 2014. postao prvi njemački trener u povijesti Premiershipa kada je preuzeo londonski Fulham.

- Odigrali smo jednu lošiju utakmicu u gostima i on je na izlasku iz autobusa rekao da ujutro u osam imamo trening iako po običaju nakon utakmice imamo slobodan dan. Sutradan smo stigli na trening i nije bilo lopti na travnjaku! Rekao nam je da stanemo u formaciju koju smo igrali jučer pa smo se poslagali u 4-4-2 - rekao je Sidwell pa nastavio.

- Kao što niste trčali jučer, tako ne morate niti danas. Morali smo stajati na terenu 40 minuta ili se malo šetati jedan do drugog kako bi on bio zadovoljan. Taj dan je bilo baš hladno - prisjetio se Steve.

Za vrijeme vladavine u Bayernu Felix je isto imao svoje trenutke. Poslije ligaškog poraza izveo je igrače na teren i okupio igrače na sredini terena te ih poslagao u krug oko centra.

Rekao im je da ostanu tako poslagani, a onda je otišao sa stadiona zajedno sa svojim pomoćnicima. Igrači se nisu ni pomaknuli 90 minuta, a onda se Felix vratio na travnjak i zbunjenim igračima rekao:

- Eto, tako ste vi igrali jučer!

Danas je Magath trener kineskog Shandong Lunenga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram