Obavijesti

Sport

Komentari 20

Maminjo: 'Glupi smo jer ne igramo još sa Zvezdom...'

Maminjo: 'Glupi smo jer ne igramo još sa Zvezdom...'
1

Nijedan klub iz država bivše Jugoslavije ne živi kao oni iz zapadne Europe nego od političkog marketinga i prodaje najboljih igrača, kaže Mamić

VIDEO

Ideju o regionalnoj ligi pokušao sam progurati još prije pet godina, ali sam bio prikazan kao jugonostalgičar i rušitelj Hrvatske, rekao je Zdravko Mamić u intervjuu za srpski list Kurir.
Dinamov izvršni dopredsjednik smatra kako je takvo natjecanje jedini način da se nogomet na ovim prostorima izvuče iz velikih problema u koje je upao.
- Nijedan klub iz država bivše Jugoslavije ne živi kao oni iz zapadne Europe nego od političkog marketinga i prodaje najboljih igrača - rekao je Mamić te dodao:
- Regionalna liga i više je nego realna jer želja postoji. Mi, klubovi, trebali bismo se dogovoriti i onda države jednostavno dovesti pred gotov čin. Što se sigurnosti tiče, to je stvar državnih tijela, no prvih godinu dana trebali bi zabraniti gostujućim navijačima dolazak na utakmice.
U Beogradu raširenih ruku prihvaćaju Mamićevu ideju, a predsjednik Partizana Dragan Đurić “sutra” bi krenuo u realizaciju projekta regionalne nogometne lige.
- Ma budimo pametni, to je jedini način da spasimo i vaš i naš nogomet. Vidite koliko je košarka profitirala NLB ligom. Ja sam ionako namjeravao predložiti da se u veljači ili ožujku sastanemo i krenemo u realizaciju - rekao je Đurić, koji se ne brine o tome bi li Uefa bila protiv:
- Znam puno ljudi iz Uefe i mogu vam reći da oni ne bi stvarali probleme zbog toga i osigurali bi klubovima mjesto u europskim natjecanjima - kaže Đurić.
I dok su Dinamo i Partizan za, preostala dva člana “velike četvorke”, Crvena zvezda i Hajduk, smatraju da još nije vrijeme.
- S financijskog aspekta to bi bilo sjajno, no rane su ipak još svježe - smatra Hajdukov predsjednik Joško Svaguša, a bivši predsjednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević nedavno je rekao:
- Veće su šanse da će sportski novinari izvještavati s Mjeseca nego s neke utakmice regionalne lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...